Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton se teme că ar putea suferi de „long COVID”: „Am ameţit, iar privirea mi s-a înceţoşat complet”

La începutul lunii decembrie 2020, pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton s-a infectat cu coronavirus. Deşi a avut o formă uşoară, acesta se teme că ar fi putut rămâne cu sechele. Simptome pe care el le-a catalogat ca aparţinând "COVID-ului de lungă durată" a manifestat recent, la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei.

02 aug. 2021, 15:30
Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton se teme că ar putea suferi de „long COVID”: „Am ameţit, iar privirea mi s-a înceţoşat complet”

Lewis Hamilton „long COVID”. Pilotul a terminat pe locul 3 în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, dar a revenit pe primul loc în clasamentul general, cu 6 puncte avans față de Max Verstappen, clasat al 10-lea. Hamilton a stârnit, însă, îngrijorarea tuturor celor prezenţi atunci când a vrut să urce pe podium. S-a dezechilibrat şi a avut nevoie de ajutor, informează Daily Mail.

Pilotul nu a mai putut acorda interviurile de după momentul podiumului, având nevoie de asistenţă medicală. Medicii au declarat că sportivul este doar „obosit şi are uşoare ameţeli„, dar Hamilton este de altă părere.

Citeste si David Popovici, adolescentul de 16 ani care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice, declaraţii fabuloase la revenirea în ţară: „Am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani”

Nu am vorbit cu cineva despre asta, dar cred că sunt sechele de la Covid-19. Știu ce am simțit atunci, și totul s-a schimbat și la antrenamente, și în curse. Nivelul de oboseală a fost mult mai mare, este extrem de solicitant. Eu încerc să mă pregătesc cât mai bine. Nu știu ce s-a întâmplat azi, poate am fost deshidratat. Nu știu, dar mă simt diferit. Am amețit serios și privirea mi s-a înceţoşat când am urcat pe podium. Vreau să mă mențin mereu în formă după ce s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Lewis Hamilton.

Campionul mondial en-titre a fost infectat cu Covid-19 acum 8 luni, ratând atunci cursa de la Sakhir în decembrie. El a acuzat în mai multe momente o stare de oboseală.

Citeste si Simona Halep, în vizită la turneul de la Cluj în ziua în care a ieşit din Top 10 WTA în clasamentul live