Nelu Curcă din serialul La Bloc, despre viaţa în mănăstire şi motivele renunţării la cele lumeşti: „Am căzut într-un păcat greu. La mănăstire nu te rupi de lume, te rogi pentru lume”

Filmările la serialul la "La Bloc" se încheiau în anul 2008. Tot atunci, personajul Nelu Curcă, interpetat de Mihai Coadă, lua o decizie radicală: aceea de a renuţa la viaţa de mirean şi de a se retrage la mănăstire.

10 apr. 2023, 01:08

De atunci, nu s-au mai auzit prea multe despre fostul actor. Nu a ascuns niciodată faptul că s-a retras la mănăstire, această informaţie a circulat la liber, dar nici nu a dat foarte multe detalii despre motivele retragerii la mănăstire. Acum, însă, la 15 ani distanţă de la încheierea filmărilor la serial, Mihai Coadă a stat la masă cu fostul său coleg de la Pro Tv Cătălin Măruţă şi şi-a deschis sufletul.

Sunt un mirean păcătos care a venit la o mănăstire şi vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Viaţa la mănăstire nu e rupere de lume, noi nu plecăm din lume, noi ne rugăm pentru lume.

Citeste si Americanu’ din serialul La Bloc, la un pas de moarte. Cu ce boală a fost diagnosticat: „Se numește ”ucigașul tăcut”. Nu aveam niciun simptom”

Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac, voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog.

Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje. Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă. Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la Pro Tv, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut.

Dacă adorme conştiinţa, eşti un mort viu, dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas.. Omul să facă un pas şi El face o mie„, a spus Mihai Coadă în podcastul Acasă la Măruţă

Citeste si Cu ce se ocupă acum „nea Popa” din serialul „La bloc”. La 70 de ani, Tudorel Filimon cutreieră ţara în lung şi-n lat: ”Mă trezesc dimineaţa şi îmi zic: Măi, iar plec de acasă, om bătrân!”