Nelu Iordache a fugit de presă după audierea la DNA. Prima reacţie a afaceristului: „Nu mi-e teamă de nimic”

Afaceristul Nelu Iordache a dat explicaţii la DNA, după ce procurorii l-au ridicat chiar în avion. Omul de afaceri ar fi vrut să plece în Italia.

21 iul. 2021, 18:23
Nelu Iordache a fugit de presă după audierea la DNA. Prima reacţie a afaceristului: „Nu mi-e teamă de nimic”

Nelu Iordache a fost pus sub control judiciar, după ce a fost audiat, miercuri, la DNA, într-un nou dosar de corupție. La ieşirea de la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, afaceristul a spus că este vorba despre dosarul insolvenței Romstrade, ce datează din 2017.

„Staţi liniştit! Nu mi-e teamă de nimic. Nu am făcut niciun denunț”, a declarat Nelu Iordache după ieşirea de la DNA şi apoi a fugit de jurnalişti în momentul în care a fost întrebat dacă i s-a interzis să părăsească ţara.

Citeşte şi: Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”

Nelu Iordache a fost preluat sub escortă, miercuri, de pe Aeroportul Otopeni, de către procurorii DNA. Omul de afaceri este acuzat că ar fi dat mită pentru ca Romstrade, companie care i-a aparținut, să intre în insolvență.

De altfel, Nelu Iordache este anchetat în mai multe dosare de corupţie. Într-unul dintre acestea a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare, însă decizia instanţei nu este una definitivă. În acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul București pentru evaziune fiscală şi delapidare, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridică la 2 milioane euro.

Astfel, potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie – aprilie 2011, Nelu Iordache Nelu a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA (fosta Blue Air), achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei.

„Prin aceste demersuri, Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad”, a arătat DNA.

Pe lângă asta, procurorii DNA susțin că până în luna ianuarie 2014, Nelu Iordache şi-ar fi însuşit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care ar fi „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA, iar în acest sens, ar fi încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro.

Pe de altă parte, în ianuarie 2020, Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

 

Citeşte şi: „Regele asfaltului” Nelu Iordache, preluat de DNA de pe aeroport şi dus la audieri într-un nou dosar de corupţie


loading...