Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid: „Cu sicriul sigilat”

Nelu Ploieşteanu va fi înmormântat după protocolul Covid, asta după apăruseră informaţii că i se vor mai lua probe pentru a verifica dacă mai poartă virusul, să poată fi înmormântat creștinește, în mod normal.

02 apr. 2021, 15:27
Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid: „Cu sicriul sigilat”
Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid

Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid, la fel cum a fost și Cornelia Catanga. Va fi dus direct la cimitir, într-un sicriu sigilat.

Unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19. ”Maestrul Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat după protocolul COVID, cu sicriul sigilat” a anunțat Antena 3.

În vârstă de 70 de ani, artistul era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Decesul a fost confirmat de SMURD pe Facebook. „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Carmen Harra a prevestit moartea lui Nelu Ploieşteanu: „Am spus că viaţa lui se oprea la 70 de ani”

Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul Covid

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda), scrie Agerpres. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care „Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), „Trece timpul ca nebunul” (2004), „Cântece de odinioară” (2006), „Am iubit şi-am să iubesc” (2007), „Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la „Şarpele roşu” şi la restaurantul „Perla” unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.