Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat după regulile Covid-19. Durere și lacrimi la Cimitirul Străulești VIDEO

Nelu Ploieșteanu a fost condus, miercuri, pe ultimul drum. Fiicele regretatului artist au fost surprinse la INML, de unde au ridicat trupul neînsuflețit al artistului. Rudele au pregătit toate cele necesare pentru înmormântarea cântărețului, care s-a stins la vârsta de 71 de ani, vineri, 2 aprilie. 

07 apr. 2021, 14:04
Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat după regulile Covid-19. Durere și lacrimi la Cimitirul Străulești VIDEO

Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat astăzi. Fiicele artistului au ajuns, dimineaţă, la INML pentru a ridica trupul neînsuflețit. „Tată, tăticule, tatăl meu!”, s-a auzit când sicriul a fost urcat în mașina funerară. Fiicele artistului, îmbrăcate în negru din cap până în picioare, au strigat cât au putut în fața sediului IML. Sicriul sigilat cu trupul neînsuflețit nu a fost dus direct la Cimitirul Străulești, acolo unde are loc înmormântarea, ci la casa în care a locuit Nelu Ploieșteanu. Familia, copiii și rudele și-au strigat durerea la vederea mașinii funerare.

Pe sicriul regretatului artist de muzică lăutărească au așezat o coroană mare de trandafiri în formă de inimă. Ulterior, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu a ajuns la cimitir, acolo unde persoanele prezente la înmormântare își pot lua rămas bun de la el.

Nelu Ploieșteanu, înmormântat la Cimitirul Străuleşti

Răpuse de durere și cu un tablou la îndemână, fiicele lui Nelu Ploieșteanu au intrat în institut, după ce în ultimele zile au așteptat cu sufletul la gură să vadă dacă regretatul lor tată mai avea virusul în organism când a murit. Autopsia a arătat că Nelu Ploieșteanu era infectat cu Covid-19 atunci când a pierdut lupta cu viața. Asta înseamnă că nu va avea parte de o înmormântare creștinească, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind sigilat. Rudele  nu vor avea posibilitatea să-și ia rămas bun de la cel care a fost artistul Nelu Ploieșteanu. Acesta a fost condus pe ultimul drum în cerc restrâns, cu toate normele în vigoare. Astfel, Nelu Ploieşteanu a fost îngropat având alături un număr mic de persoane, chiar lângă unicul său fiu, Mihăiță, care a murit la 32 de ani.

Nelu Ploieşteanu şi-a prevestit moartea: „Eu zic că dacă mâine se termină, e soare afară, nu-mi pare rău”

„Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile. Cât despre înmormântare, se va organiza mâine. Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări”, a declarat jurnalista Mara Bănică, la Antena 3.