Nelu Tătaru a făcut anunţul despre alegerile din 6 decembrie: Momentul votului este unul dintre cele mai securizate

Ministrul Sănătăţii dă asigurări cu privire la alegerile din 6 decembrie. Nelu Tataru a declarat viner la Braşov că momentul votului este unul dintre cele mai securizate clipe, prin urmare nu există niciun motiv pentru ca scrutinul parlamentarelor să fie amânat.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 19:50
Nelu Tătaru a făcut anunţul despre alegerile din 6 decembrie: Momentul votului este unul dintre cele mai securizate

Guvernantul a subliniat faptul că pericolul poate apărea din acţiunile competitorilor electorali de după încheierea votului.

„Nu ştiu dacă o zi de alegeri, 6 decembrie, este momentul care va decide cum va merge această pandemie şi nu ştiu ce va fi în martie sau aprilie, unde vrem unii dintre noi să ducem aceste alegeri. Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente, la fel cum au fost şi alegerile locale. Ce facem noi după vot, cât de tare ne bucurăm în seara de după, câte zile vrem să sărbătorim după, asta poate fi într-adevăr un pericol”, a afirmat Tătaru.

Şi premierul îi asigură pe români că votul din 6 decembrie va fi unul sigur

„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot.

Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Alexandru Rafila a anunţat când va raporta România peste 10.000 de cazuri COVID