Nelu Tătaru, avertisment despre măsurile de relaxare. „Pericolul e la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare poate mai mare”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a avertizat că epidemia de coronavirus din România se poate răspândi în forţă dacă, după ridicarea restricţiilor impuse prin starea de urgenţă, românii nu vor respecta recomandărilor medicilor epidemiologi şi nu vor respecta distanţarea socială. 

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 19:02
Nelu Tătaru, avertisment despre măsurile de relaxare. „Pericolul e la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare poate mai mare”

Ministrul Sănătăţii a declarat la Digi24 că „noi suntem pe platou, însă ceva nu lasă ca acest număr de cazuri să coboare, cazurile din căminele de bătrâni, din spitale, există o transmitere acolo”

„A trebuit să gestionăm perioada de Paşte şi perioada week-end-ului 1-3 mai. Mă aştept ca în următoarele 5-6 zile să avem un număr de cazuri noi care este în scădere, dar aceste cinci-şase zile coincid cu primele zile de relaxare.

Dacă am avut precauţie în zilele de Paşte, în zilele de 1-3 mai, mai avem nişte precuaţii la relaxare. Trebuie gestionate bine aceste prime zile pentru că relaxarea dă o falsă siguranţă. Acea falsă siguranţă duce la noi infectări”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii: „Lumea e la capătul răbdării”

„Va duce la focare noi. Acestea vor fi destul de greu de gestionat în condiţile în are ziua este mare, e frumos afară, lumea e la capătul răbdării.

Pericolul este la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare poate mai mare. Haideţi să gestionăm aceste zile până la relaxare cât mai corect posibil”, a avertizat Nelu Tătaru.

Ordonanţa militară 11, emisă de Guvern. Măsurile de carantină din Ţăndărei au fost ridicate