Nelu Tătaru, despre cei trei medici infectaţi cu COVID-19 care au fugit din Spitalul din Târgu Jiu. „A fost o scăpare”

Nelu Tătaru a vorbit, vineri, despre cazul celor trei medici din Târgu Jiu, infectaţi cu noul coronavirus care au fugit de la spital. Ministrul Sănătăţii a explicat că, în astfel de cazuri, "legislaţia este unică pentru toţi" şi a catalogat incidentul drept "o scăpare".

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 16:04
Nelu Tătaru, despre cei trei medici infectaţi cu COVID-19 care au fugit din Spitalul din Târgu Jiu. „A fost o scăpare”

Tătaru a fost întrebat, la Suceava, despre cele trei doctoriţe din Târgu Jiu care au fugit din spital, deşi sunt infectate cu COVID-19.

„Regulile şi terapia medicală legislaţia este unică pentru toţi. Cred că a fost o scăpare şi colegii noştri medici au înţeles că menirea lor dincolo de momentul medical este aceea de a fi nişte cetăţenii corecţi în contextul unei boli epidemiologice supusă unei anumite legislaţii”, a explicat ministrul Sănătăţii, conform Agerpres.

Dosare penale pentru trei medici infectaţi cu coronavirus care au fugit din spital

Trei medici, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, au fugit din spitalul în care erau internaţi, după ce au fost depistaţi cu COVID-19. Este vorba despre trei femei care au fost identificate de poliţişti şi duse cu ambulanţa la ambulanţa la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

BILANŢ coronavirus 30 octombrie. NOI RECORDURI. Peste 6.500 de cazuri noi COVID. 103 decese şi 917 pacienţi la ATI