Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: „Pericolul poate fi la oricare dintre aceste relaxări”

Nelu Tătaru a declarat, luni, că există pericol înmulţirii cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la fiecare etapă de relaxare în cazul în care oamenii nu respectă regulile stabilite de medici. Ministrul Sănătăţii a precizat că nu este normal "să modificăm starea de alertă după nişte capricii sau principii acum apărute" în rândul unor politicieni de la PSD, ALDE sau Pro România care nu mai vor prelungirea stării de alertă.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 08:13
Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: „Pericolul poate fi la oricare dintre aceste relaxări”

Întrebat despre înmulţirea numărului de cazuri de coronavirus, Nelu Tătaru a explicat că această creştere „ne face să rămânem precauţi şi să conştientizăm că suntem într-o perioadă de transmitere comunitară odată cu cele două week-enduri mai lungi şi cu măsurile de relaxare”.

„Sunt creşteri pe care le gestionăm în acest moment. Tocmai pentru acest lucru, solicitam prelungirea stării de alertă pentru a avea toate pârghiile”, a afirmat ministrul Sănătăţii pentru Libertatea.

Cât despre propunerea PSD de a avea o stare de alertă pe o perioadă de 15 zile, Nelu Tătaru a menţionat că autorităţile au nevoie de starea de alertă deoarece au apărut noi focare.

„Să modificăm starea de alertă după nişte capricii sau principii acum apărute nu cred că este normal. Ne trebuie această stare de alertă. Sunt focare noi care se instituie în acest moment în anumite comunităţi şi în anumite comunităţi spitaliceşt (…)

Să rămână raţionali, să fie obiectivi în tot ceea se întâmplă pe partea medicală în ţara noastră, să nu judecăm politic, să judecăm medical şi apoi economic pentru că suntem într-un stadiu în care pandemia ne-a făcut să avem un regres”, a precizat ministrul Sănătăţii. 

De asemenea, Nelu Tătaru a afirmat că premierul Ludovic Orban a negociat cu partidele parlamentare în vederea prelungirii stării de alertă. Ministrul Sănătăţii a dat asigurări că ar putea exista un set de relaxare în funcţie de modul în care va evolua epidemia de coronavirus în România.

„Pericolul poate fi la oricare dintre aceste relaxări. Noi am recomandat aceste relaxări împreună cu un set de precauţii şi norme de aplicare. În măsura în care aceste norme sunt respectate, am putea avea o creştere uşoară a cazurilor pe care să o putem gestiona şi să ne gândim după 1 iulie la un al patrulea pachet de relaxare”, a menţionat ministrul Sănătăţii, conform sursei citate.

PSD, atac la adresa guvernării. „Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală. Zilele prostiei PNL continuă să facă victime”