Nelu Tătaru, despre procotolul MAI-Patriarhie privind distribuirea luminii de Paşte. „Am militat pentru continuarea izolării”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că a fost consultat privind protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhia Română pentru ca românii să poată primi lumină în noaptea Învierii, însă a recomandat în continuare să fie păstrate măsurile de distanţare socială şi precauţia. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 18:28
Nelu Tătaru, despre procotolul MAI-Patriarhie privind distribuirea luminii de Paşte. „Am militat pentru continuarea izolării”

„Discutăm foarte des când se iau aceste măsuri, eu cel puțin am militat pentru continuarea izolării, pentru menținerea distanțării. Ați văzut și astăzi pe domnul președinte Iohannis în prelungirea stării de urgență. Este un moment deosebit, un moment religios, dar și un moment al marilor provocări, de luptă cu un inamic nevăzut, fără un tratament, fără un vacccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate, atât cele sufletești, cât și cele de sănătate.

Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanțare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacților, a persoanelor pozitive. Ne aflăm într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă sunt suspecți de coronavirus”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii

Ministrul Sănătăţii a avertizat că nu vor fi respectate măsurile de limitare a răspândirii a epidemiei de coronavirus, „putem avea un număr de cazuri care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe. O curbă accelerată poate încărca un sistem sanitar”.

Nelu Tătaru a explicat că „în acest moment avem peste 400 de paturi utilate complet la ATI, după cum puteți vedea sunt 200 de cazuri. Suntem într-un registru în care putem gestiona situația”.

Nelu Tătaru, despre momentul în care vor fi relaxate restricţiile

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a menţionat că, atunci când va începe relaxarea restricţiilor în timpul epidemiei de coronavirus, românii vor putea ieşi din casă cu mănuşi şi mască de protecţie doar pentru câteva ore.

„Sunt un sustinător al izolării voluntare la domiciliu. Va veni şi momentul relaxării, dar să se facă şi cu o restricţie. Va fi o oră, două, atunci vom ieşi cu mască, cu manuşi”, a afirmat Nelu Tătaru.

Cum va fi distribuită Sfânta Lumină de Înviere, în timpul stării de urgenţă. Regulile pe care credincioşii trebuie să le respecte