Nelu Tătaru, despre regulile din şcoli din cauza COVID-19. „Credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru?”

Ministrul Sănătăţii nu crede că elevii nu vor putea păstra o distanţă de un metru faţă de colegi, chiar dacă o astfel de regulă ar fi impusă în şcoli. În consecinţă, Nelu Tătaru consideră că se impune purtarea obligatorie a măştii şi folosirea dezinfectantului.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 10:46
Nelu Tătaru, despre regulile din şcoli din cauza COVID-19. „Credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru?”

Tătaru a explicat, joi, că autorităţile au mai multe scenarii ce pot fi aplicate în funcţie de modul în care evoluează pandemia de coronavirus în luna septembrie, atunci când e programată începerea anului şcolar.

„Fiecare unitate şcolară îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetele pentru situaţii de urgenţă. (…) A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv evoluţia. Trebuie să vedem evoluţia. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci, nu putem şti care este evoluţia de atunci, o previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm”, a declarat Nelu Tătaru, conform News.ro.

Monica Anisie vrea ca băncile să fie dotate „PEPSIglas”. Reacţia lui Victor Ponta: „Vanghelie ar fi bun de ministru”

Ministrul Sănătăţii a recunoscut că va fi greu de crezut că va putea fi păstrată distanţa de un metru între elevi în unităţile de învăţământ.

„Chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţă de un metru? Şi atunci noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor acolo unde este aglomeraţie”, a afirmat Tătaru.

Cât despre posibiltiatea ca elevii să stea câte doi sau trei în bancă, ministrul Sănătăţii a explicat că „în măsura în care putem avea şi dispozitive suplimentare pe care le gândim în acest moment, cum ar fi acele separatoare, dar rămâne efectiv la discuţia grupurilor tehnice în măsura în care vom vedea şi evoluţia din a doua jumătate a lunii august”.

Starea de alertă va fi PRELUNGITĂ încă o lună. Nelu Tătaru: „Va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern”

 

 


loading...