Starea de alertă va fi PRELUNGITĂ încă o lună. Nelu Tătaru: „Va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern”

Starea de alertă va fi prelungită după data de 15 august cu încă o lună de zile. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat, joi, că înaintea şedinţei de Guvern de vineri va fi şi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) deoarece trebuie dată o hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 09:08
Starea de alertă va fi PRELUNGITĂ încă o lună. Nelu Tătaru: „Va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern”

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a declarat Nelu Tătaru, joi, la Academia Română, conform Mediafax.

Petrecere în cinstea primarului într-o localitate din Maramureş. Localnicii au uitat de măşti şi distanţare socială

Pe 15 iulie, Guvernul a prelungit starea de alertă. Autorităţile au anunţat atunci că că nu vor fi aplicate noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare.

În consecinţă, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Tăriceanu: „Prelungirea stării de alertă nu se justifică. Sunt câteva industrii la pământ”