Nelu Tătaru, despre situaţia celor 23 de teste „fals-pozitive” de la CFR Cluj. De ce au ieşit negative după câteva zile

Nelu Tătaru a declarat, marţi, că se pot întâlni situaţii în care rezultatele unei serii de teste PCR pentru depistarea noului coronavirus să fie "fals-pozitive", aşa cum a fost la CFR Cluj.

29 iul. 2020, 05:26
Nelu Tătaru, despre situaţia celor 23 de teste „fals-pozitive” de la CFR Cluj. De ce au ieşit negative după câteva zile

CFR Cluj a avut 23 de persoane din club, jucători, antrenori şi angajaţi, ale căror teste fuseseră declarate pozitiv. Toate au repetat testarea şi au obţinut toţi rezultate negative ale infectării cu COVID-19.

ŞOC în Liga 1: Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR, depistat pozitiv cu COVID

„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele. (n.r. – întrebat dacă nu i se pare ciudată situaţia de la CFR Cluj) Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a şasea zi, cât este perioada maximă de reflecţie, să fie pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru.

Lovitură de teatru în scandalul momentului. „Regina Maria”, precizări de ultimă oră după ce a fost ameninţată cu judecata de CFR Cluj

CFR Cluj susţine, într-un comunicat, că toate testele efectuate la o clinică privată, care au arătat iniţial că 23 de persoane din club sunt purtătoare ale virusului Sars-CoV-2, au fost „fals-pozitive”.

„Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă referitor la cele 23 persoane testate pozitiv de către o clinică privată atât la Bucureşti, cât şi la Cluj-Napoca săptămâna trecută, dorim să facem următoarele precizări:

CFR 1907 Cluj a respectat absolut toate măsurile cuprinse în Protocoalele MTS/FRF/LPF şi toate recomandările venite din partea autorităţilor. Am dat dovadă de transparenţă în relaţia cu autorităţile statului şi ne-am luat toate măsurile de prevenţie posibile pentru a opri răspândirea acestui virus.

În urma investigaţiilor şi retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv niciuna nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, aşadar testele efectuate iniţial au fost fals-pozitive.

Ca urmare a acestei situaţii create, echipa noastră nu a putut disputa meciul cu FC Botoşani duminică, aşa cum era programat iniţial, acesta fiind reprogramat pentru data de astăzi. În următoarele 6 zile, CFR 1907 Cluj va trebui să joace 3 meciuri, toate extrem de importante pentru clubul nostru. E important de menţionat faptul că până astăzi, echipa a fost privată de posibilitatea desfăşurării antrenamentelor, fapt care poate afecta forma băieţilor în aceste meciuri rămase.

De asemenea, faptul că antrenorul principal al echipei noastre, Dan Petrescu, alături de o parte a staff-ului său tehnic nu vor putea fi alături de echipă în următoarea perioadă este un mare handicap al echipei noastre în lupta pentru titlu.

Suntem alături 100% de jucătorii şi staff-ul tehnic care au fost testaţi pozitiv şi ne dorim să se însănătoşească cât mai repede pentru a putea să revină alături de echipă.

Toţi cei implicaţi în viaţa echipei: jucători, conducători şi angajaţi, alături de familiile noastre, am trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, suntem epuizaţi de eforturile depuse şi de stresul la care am fost supuşi.

Am avut oameni profesionişti în jurul nostru cărora le suntem extrem de recunoscători.

Mulţumim mult conducerii şi angajaţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, personal care a dat dovadă de mare profesionalism. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi în această perioadă grea. Susţinerea lor şi faptul că i-am simţit aproape ne-a dat putere să trecem peste aceste momente dificile.

Vă mulţumim tuturor celor care v-aţi arătat susţinerea faţă de echipa noastră!

În următoarea perioadă vom analiza tot ceea s-a întâmplat în jurul echipei în ultimele zile şi vom lua o decizie în acest sens. Acum ne concentrăm la cele trei meciuri rămase de disputat”, se arată în comunicatul celor de la CFR Cluj.


loading...