Nelu Tătaru, despre numărul de teste coronavirus din România: Se efectuează 4.500-4.700 de testări pe zi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat faptul că în prezent, în România, se efectuează zilnic între 4.500 și 4.700 de testări pentru coronavirus. Capacitatea totală de teste pe zi în România este de 6.000 în 57 de puncte de testare.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 15:33
Nelu Tătaru, despre numărul de teste coronavirus din România: Se efectuează 4.500-4.700 de testări pe zi

În cadrul ședinței de Guvern, Nelu Tătaru a precizat că în acest moment se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral.

Citește și:Ministrul Sănătăţii, mesaj pentru români de Paşte: Recomand distanţarea socială şi evitarea locurilor aglomerate

„În acest moment, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral. Avem în acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Sănătății a fost întrebat de premierul Orban dacă toate punctele de testare sunt operaționalizate, acesta declând că unele sunt, iar altele sunt în curs de operaționalizare.

„Sunt operaţionalizate sau în curs de operaţionalizare, din acest motiv facem în jur de 4.500 – 4.700 de testări pe zi, se lucrează pe aceste aparate. Ţin să menţionez că nu ţine doar de capacitatea aparatului, ţine şi de personalul care lucrează pe acest aparat şi de faptul dacă lucrează de o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat şi dacă are şi capacitatea, ca şi timp, fizic, să poată lucra”, a adăugat Nelu Tătaru.