Ministrul Sănătăţii: Dezinfectanţii pe baza de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide coronavirusul într-un minut

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 faptul că dezinfectantul pe bază de alcool ajută la distrugerea coronavirusului într-un minut, însă nimic nu se compară cu apa şi săpunul.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 19:35
Ministrul Sănătăţii: Dezinfectanţii pe baza de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide coronavirusul într-un minut

”Ajută. Şi studiile din afară ne arată că tot ce însemană dezinfectanţi pe bază de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus. Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex, în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70, nici o soluţie pe bază de clor nu înlocuieşte spălatul cu apa şi săpunul, nu înlocuieşte  igiena, nu înlocuieşte obiceiul de a tuşi sau strănuta într-o batistă. Nu înlocuieşte păstrareaunei distanţe”, a declarat Tătaru. 

Citește și: Nelu Tătaru, despre numărul de testări în România: Le vom extinde. Testarea nu înlocuieşte măsurile de igienă, de distanţare socială

În ceea ce privește distanța socială potrivită dintre oameni, Nelu Tătaru a declarat că OMS consideră că ar fi 1,80 metri.

”Organizaţia Mondială a Sănătăţii spunea 1,80. O păstrăm cât mai mare. Este un mare lucru că măcar ne-am însuşit distanţarea socială”, a mai declarat ministrul.