Nelu Tătaru, după discuţiile cu reprezentanţii Sindicatelor TESA: Tot personalul din spitalele publice va fi plătit după aceeaşi grilă

După ce s-a întânit, joi, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate, ministrul Sănătăţii a declarat că anul viitor  întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeași grilă de salarizare.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 15:08
Nelu Tătaru, după discuţiile cu reprezentanţii Sindicatelor TESA: Tot personalul din spitalele publice va fi plătit după aceeaşi grilă

Ministrul Sănătății a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 și a dat asigurări că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar. 

„Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți pe care îl înaintăm către instituțiile abiliate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Protest la Ministerul Sănătăţii. Personalul TESA din spitale: Nu suntem în regulamentul sporurilor, la Covid-19 suntem săriţi!

Reamintim că, joi după-amiază, Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate a protestat în faţa Ministerului Sănătăţii. Personalul tehnic, economic şi administrativ din sistemul sanitar au cerut „eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicală”.

„Dorim să atragem atenția încă o dată guvernanților că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar. Cerem să se pună capăt acestei situații! Cerem eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicala. Cerem încetarea tratării diferențiate și desconsiderării muncii personalului nemedical din sectoarele tehnic-economic-administrativ!”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții Uniunii TESA.

Președintele sindicatului TESA, Augustin Chifor, declară că doreşte să nu mai fie separați de cealaltă parte a personalului medical.

„Ne-am adunat aici pentru dreptate, pentru că personalul TESA este foarte discriminat de foarte mult timp”. Întrerupt de zgomotul protestatarilor, acesta a continuat: „Îmi cer scuze, este un zgomot infernal. Dorim trecerea în Anexa 2 pe grila 2022, dorim să nu mai fim discriminați și separați de cealaltă parte a personalului medical. Suntem într-un dialog permanent și acum vom fi primiți de domnul ministru (n.r., Nelu Tătaru), încercăm să ajungem la un compromis cu dânșii, dar trebuie să ne înțeleagă că nu mai putem suporta această situație. Suntem discriminați, nu suntem pe grila de salarizare, nu suntem în regulamentul sporurilor, la Covid-19 suntem săriți”, a declarat Chifor.


loading...