Nelu Tătaru explică numărul redus de teste COVID: „Multe, puțin, barometrul e ATI”

Nelu Tătaru a explicat numărul redus de teste COVID din ultimele zile, precizând că adevăratul barometru îl reprezintă numărul persoanelor internate la ATI.

17 dec. 2020, 19:02
Nelu Tătaru explică numărul redus de teste COVID: „Multe, puțin, barometrul e ATI”

Nelu Tătaru a declarat că numărul redus de teste covid din ultimele zile este efectul recoltărilor pe baza definiţei de caz, precizând că au scăzut şi testele efectuate la cerere.

 Nelu Tătaru: Teste multe sau putine, pentru mine barometrele sunt aceleasi, ATI

„Noi trebuie sa fim foarte bine obisnuiti cu faptul ca testele sunt efectul recoltarilor, pe definitie de caz. Au scazut si testele efectuate la cerere. In orice conjunctura, teste multe sau putine, pentru mine barometrele sunt aceleasi, ATI. Cei testati sau netestati vor veni acolo”, a declarat ministrul Sănătăţii la Antena 3.

Citeşte şi Vaccinare anti-covid. Nelu Tătaru anunţă că toţi românii ar putea fi vaccinaţi până la finalul lunii iunie

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, joi, 17 decembrie, au fost înregistrate 5.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.534.197 de teste. Dintre acestea, 28.099 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.117 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.982 la cerere.

Citeşte şi Guvernul aprobă demararea vaccinării antiCOVID. Nelu Tătaru: În luna ianuarie, vom primi 600.000 de doze

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 182 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 decembrie.

Un număr de 11.860 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 1.297 la terapie intensivă, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 42.782 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu şi 11.296 se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 66.638 de persoane se află în carantină la domiciliu şi 123 în carantină instituţionalizată.