Nelu Tătaru, martorul unui moment stânjenitor la Galaţi. Uşa unităţii mobile ATI s-a blocat. Reacţia ministrului Sănătăţii

Nelu Tătaru a aşteptat mai multe minute pentru a putea intra în unitatea mobiă de Terapie Intensivă de la Galaţi, după ce uşa acesteia s-a blocat. Ministrul Sănătăţii a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 16:34
Nelu Tătaru, martorul unui moment stânjenitor la Galaţi. Uşa unităţii mobile ATI s-a blocat. Reacţia ministrului Sănătăţii

Deşi se află de trei săptămâni la Galaţi, unitatea mobilă cu 12 paturi pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă nu este folosită din cauza lipsei de personal medical.

„Eu am venit să văd dacă este pregătită această unitate mobilă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat”, a spus ministrul Nelu Tătaru, conform Observatornews.ro.

Unitatea mobilă a fost parcată în curtea Spitalului Judeţean Galaţi. Reprezentanţii unităţii medicale susţin că este nevoie de 30 de cadre medicale, medici şi personal auxiliar.

„Salut decizia domnului Arafat de a trimite la Spitalul Judeţean Galaţi o unitate de terapie mobilă. Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă. Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiştii de pe Secţia de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detaşat personal medical poată să dispună doar ministrul Sănătăţii. Ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe domnul ministru când mai vine la Galaţi să ne ajute cu soluţii concrete, nu doar cu sfaturi”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, potrivit Mediafax.

Nelu Tătaru a anunţat că la spitalul din Galaţi vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti. 

Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi al Capitalei, dar şi pe stradă, în pieţe, gări şi în staţiile de transport în comun