Nelu Tătaru, noi detalii despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „E la terapie intensivă”. Dr. Marinescu: „Este în stare critică”

Arhiepiscopul Pimen rămâne în continuare internat la Spitalul Matei Balș din Capitală. Ministul sănătății, Nelu Tătaru a declarat că este internat la terapie intensivă, starea lui este stabilă și este atent supravegheat de medici.

RomaniaTV.net
03 mai 2020, 11:02
Nelu Tătaru, noi detalii despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „E la terapie intensivă”. Dr. Marinescu: „Este în stare critică”

UPDATE: Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș”, a anunțat în ce stare se află ÎPS Pimen. „Este, din păcate, într-o stare critică, cu o evoluție imprevizibilă” a răspuns dr. Adrian Marinescu, la Antena 3, întrebat despre starea ÎPS Pimen, în contextul în care, în spațiul public, apăruseră informații că ar fi în stare gravă.

„Zilele următoare ne vor spune cum va evolua, cum vor merge lucrurile.” a continuat medicul infecționist. „Este intubat, asta înseamnă că e o mai bună monitorizare, nu înseamnă neapărat că, atunci când e intubat, trebuie să fie într-o stare terminală.” a conchis dr. Adrian Marinescu.

„Este stabil….dar rezervele trebuie sa ramana, are o varsta. Noi trebuie sa ne gandim ca cei care au o anumita varsta, pana nu vezi ca merge pe picioarele lui acasa nu poti spune nimic. Facem toate eforturile ca lucrurile sa iasa bine. E la terapie intensiva dar nu este intubat, e constient. Dar v-am spus, pentru persoanele acestea este bine de dimineata si dupa poti sa te astepti la orice …”, a spus Nelu Tătaru. 

Ministrul a mai menţionat că nu se ştie încă de unde ar fi putut lua ÎPS Pimen virusul. 

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor se afla internat din 20 aprilie, la Spitalul „Matei Bals” din Bucuresti după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

Peste 60 de persoane care au intrat în contact cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au fost testate pentru Covid-19. Cinci dintre persoanele care au intrat în contact cu acesta au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Alexandru Rafila, despre utilizarea mănuşilor de unică folosinţă: Dau un fals sentiment de siguranţă