Nelu Tătaru: "Nu a scăzut încrederea oamenilor în autorităţi, ci în faptul că suntem puternici şi că de noi nu se prinde nicio boală"

Publicat: Luni, 03 August 2020 19:58 // Actualizat: Luni, 03 August 2020 19:58 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii consideră faptul că încrederea românilor în autorităţi nu a scăzut, ci a crescut încrederea românilor în faptul că sunt puternici, iar coronavirusul nu îi poate atinge. Nelu Tătaru a adăugat faptul că, deşi a existat un trend ascendent în numărul infectărilor, situaţia poate fi controlată, iar România va reveni la un număr scăzut de cazuri, peste maxim două săptămâni.

Ministrul Sănătăţii a îndemnat românii să nu dea cu piciorul la ultimele luni şi să nu confunde această libertate cu lipsa oricăror precauţii.

"Nu neapărat că a scăzut încrederea în autorităţi. A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală. Atunci cred că bravăm un pic. Am înţeles – după şase luni de zile simţim nevoia de libertate, dar menţionam în martie-aprilie că anul aceşta va fi un altfel de Paşte, un altfel de 1 mai, vor fi altfel de Rusalii, iar vacanţa de vară va fi o altfel de vacanţă, după cum şi anul şcolar a fost un altfel de an şcolar, economia a fost la fel, o altfel de economie. Haideţi să nu dăm cu piciorul la ce s-a trăit în acest luni şi să confundăm această libertate cu lipsa oricăror precauţii", a afirmat Nelu Tătaru luni la Digi 24.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: "Avem scenarii pentru începutul anului şcolar, ne dorim să fie unul cât mai aproape de normal"

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că o influenţă au avut-o şi opiniile potrivit cărora virusul nu există, iar virusul nu a atacat doar România, ci întreaga planetă.

„Cred că faptul că au existat şi anumite curente negaţioniste, bagatelizarea a tot ceea ce s-a întâmplat în primele luni, faptul că economic am scăzut tocmai în contextul stării de urgenţă nu se întâmplă doar la noi. Toate ţările lumii au înregistrat un recul. Dacă era doar o epidemie în România, puteam spune – da, ia uite ceilalţi cum se descurcă. Nu, în acest moment noi suntem faţă de noi un pic cam subiectivi, pe când alţii sunt vis-a-vis de noi obiectivi. Dacă avem anumite restricţii impuse de celelalte ţări, ar trebui să ne dea de gândit", a completat Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că este un moment pandemic care poate fi controlat, iar în maxim două săptămâni vom putea ajunge, dacă se respectă măsurile, la o scădere a numărului de infectări.

„Este un context pe care trebuie să îl gestionăm foarte bine. Este un moment pandemic pe care îl putem controla şi ne putem reveni. A fost un moment destul de greu cel al lipsei pârghiilor cadrului juridic. Haideţi în acest moment în care le avem pe toate, să respectăm toată lumea şi să ajungem într-o săptămână jumătate, două, la o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta şi să ne putem gândi la un început de an şcolar şi universitar la normal şi să avem şi alegeri", a conchis Tătaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autorităţi coronavirus încredere nelu tataru Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H