Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost propus ministru al Sănătăţii. „Este o perioadă grea. Trebuie să ne unim”

Nelu Tătaru a declarat, joi, după ce premierul Ludovic Orban l-a propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, că România traversează o "perioadă grea" din cauza epidemiei de coronavirus şi "trebuie să ne unim ca să trecem peste această perioadă.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 10:20
Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost propus ministru al Sănătăţii. „Este o perioadă grea. Trebuie să ne unim”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat la Digi24 că se întoarce la Bucureşti din Suceava, care este cel mai mare focar de coronavirus din România, unde sunt 170 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava care au fost infecţaţi cu virusul COVID-19.

Nelu Tătaru a explicat că urmează să discute cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul demisionar al Sănătăţii, Victor Costache.

„E o perioadă grea și venind din Suceava, unde e cel mai greu, pot să vă spun că o să fie o perioadă în care o să trebuiască toți, indiferent de culoarea politică, să ne unim și să trecem de această perioadă”, a afirmat Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Cine este Nelu Tătaru, ministrul propus pentru Sănătate. „Este în prima linie a bătăliei contra coronavirus”

Întrebat despre modul în care va fi realizată testarea în masă pentru coronavirus, Tătaru a menţionat că este în favoarea acestei măsuri care va fi implementată în urma unei anchete epidemiologice privind contacţii şi factorii de risc.

„Ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”, a spus Tătaru.

Despre Spitalul Judeţean Suceava, închis pentru dezinfecţie, Nelu Tătaru a afirmat că activitatea din unitate medicală va fi reluată treptat, însă problema „nu este de spital, este de personal”.

Cel nominalizat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii a mai afirmat că, după ce va fi redeschisă, Unitatea de primi urgenţe de la Suceava „va primi, investiga, tria aceste cazurile minore către Falticeni şi Rădăuţi, iar cele cu patologie gravă, critică, la Iaşi.”

Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: „Peste 170 de medici şi pacienţi sunt infectaţi”