Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: „Peste 170 de medici şi pacienţi sunt infectaţi”

Situaţie alarmantă în judeţul Suceava. Sunt peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava, precum şi în localităţile din jur, avertizează Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Mai mult, spitalul judeţean a fost închis, iar toţi pacienţii vor fi testaţi pentru COVID-19.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 08:59
Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru: „Peste 170 de medici şi pacienţi sunt infectaţi”

Ancheta de la Spitalul Suceava a arătat, după prima zi de verificări, nereguli în management și în desfășurarea anchetelor epidemiologice, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

O asistentă de la Suceava plânge şi cere ajutorul: Nu mai putem. Vrem să fim testaţi. Am intrat în contact cu toţi care sunt infectaţi

Spitalul este închis.

Mesajul disperat al unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava închis din cauza coronavirus. „Ar trebui să vină armata”

Nelu Tătaru a precizat că „mai sunt 124 de pacienți, care, în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu”.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași.

Spitalul Judeţean Suceava se închide de azi. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru CORONAVIRUS şi tranferaţi la alte unităţi sanitare


loading...
Partenerii noștri