Nelu Tătaru, reacţie în cazul lui ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus. „Ne putem aştepta la ce e mai rău”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, la România TV, că starea lui ÎPS Pimen, Arhiepiscopul al Sucevei şi Rădăuţilor", este stabilă, însă "ne putem aştepta la ce e mai rău", având în vedere vârsta de peste 90 de ani a ierarhului.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 06:46
Nelu Tătaru, reacţie în cazul lui ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus. „Ne putem aştepta la ce e mai rău”

„Este stabil în acest moment, dar având în vedere vârsta, patologia, ne putem aștepta la ce e mai rău. El vine pentru o infecţie COVID cu simptomatologie, cu o pneumonie medie spre severă. Urmează ca evaluarea şi tratamentul din zilele următoare să ne dea şi o evoluţie. Are o vârstă și un istoric patologic”, a declarat Nelu Tătaru la România TV.

Ministrul Sănătăţii a explicat că IPS Pimen a fost transportat la Bucureşti, la solicitarea medicilor din Suceava, iar în zilele următoare urmează să aibă loc o anchetă epidemiologică.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus şi a fost adus luni la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, cu un elicopter, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. 

ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus, transportat de urgenţă la Bucureşti