Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştii pe stradă în Bucureşti. Când va deveni OBLIGATORIE măsura

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că recomandă purtarea măştii şi în spaţiu deschis în Bucureşti, în condiţiile în care rata de infectare cu noul coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile. Medicul mai spune că purtarea măştii va fi impusă în Capitală şi în exterior în momentul în care evaluările epidemiologilor vor arăta că "se impune această restricţie".

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 12:41
Ministrul Sănătăţii recomandă purtarea măştii pe stradă în Bucureşti. Când va deveni OBLIGATORIE măsura

„Noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective”, a menţionat Nelu Tătaru, la Digi24.

Purtarea măştii devine obligatorie la Roma în urma creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Ministrul Sănătăţii a amintit că sunt „localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare.

„Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii”, a explicat Tătaru.

CORONAVIRUS. Italia se reîntoarce la cifre record. A înregistrat cel mai mare număr de infecţii zilnice, după luna aprilie

Mai mult, medicul Nelu Tătaru le-a recomandat oamenilor să poarte masca şi pe stradă în Bucureşti.

„Recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție”, a spus ministrul Sănătăţii, conform sursei citate.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, duminică au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 53 de decese. 628 de pacienti sunt internati in sectiile ATI.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 OCTOMBRIE Numărul de noi cazuri rămâne în continuare crescut, dar scade sub 3.000