Nelu Tătaru: „Se redeschid slujbele sau adunările religioase în interior. Se fac în contextul respectării acelei distanţări fizice”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, ce noi măsuri de relaxare sunt prevăzute în propunerea de prelungire a stării de alertă, printre care şi reluarea slujbelor religioase.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 14:15
Nelu Tătaru: „Se redeschid slujbele sau adunările religioase în interior. Se fac în contextul respectării acelei distanţări fizice”

„S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență. În aceste condiții, se negociază și un al treilea pachet de măsuri de relaxare.

S-a decis să se relaxeze anumite activități. Grădinițele, creșele și afterschool-urile își vor relua activitățile pe parcursul verii, cu o serie de măsuri de precauție.

S-a luat deciza de a relua activitatea în sălile de fitness. S-a luat decizia relaxării mall-urilor, a tot ce însemnă spații de vânzare, nu a cimatografelor, foodcourt-urilor și a acelor locuri de joacă.

Se redeschid slujbele sau adunările religioase în interior. Se fac în contextul respectării acelei distantari fizice. Numărul de persoane aflat în interiorul sălilor se va determina în funcție de suprafaza acestor săli. La fel obligativitatea purtării măştior este metinută.

Tot ce înseamnă sport în aer liber să se respecte aceleași condiții de distanțare.

Orice eveniment privat la interior nu va depăși 20 de persoane, iar în exterior nu va depăşi 50 de persoane.

Respectând niște reguli de precauție putem gestiona o situație care să ne ducă în iulie la un alt pachet de relaxări. Conștientizăm și noi, că Guvern, și dvs populația că situația încă nu este la final”, a declarat Tătaru.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Nu mai există propuneri privind achiziţiile directe şi nici alte propuneri care nu mai sunt necesare acum”