Nelu Tătaru, reacţie dură după ce mai multe supermarketuri au renunţat la măsurarea temperaturii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a reacționat vehement după ce mai multe supermarketuri au decis să nu mai verifice temperatura clienţilor care intră să facă cumpărături.

25 mai 2020, 16:48
Nelu Tătaru, reacţie dură după ce mai multe supermarketuri au renunţat la măsurarea temperaturii

Nelu Tătaru a aprobat, săptămâna trecută, Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtarii măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Augustin Zegrean: „Cum să nu-l laşi să intre în farmacie dacă are temperatură mare? Cum îşi ia medicamente?”

„Conform ordinului de ministru, măsurarea temperaturii ar trebui să se practice la supermarket. Ar trebui! Este un minim triaj epidemiologic pe care-l putem face. Este un minim control pe care-l putem face la accesul în supermarketuri!”, a declarat Nelu Tătaru la B1 TV.

Termoscanare. Raed Arafat: „O nouă temă falsă de dezbinare”

Nelu Tăaru a declarat acum câteva zile că specialiştii din ministere şi grupurile tehnice de lucru propun o serie de măsuri, însă decizia finală şi în ceea ce priveşte excepţiile de la obligativitatea purtării măştilor este luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

„Nu există nicio diferenţă de opinie. Fiecare din ministerele angrenate în elaborarea unui ordin propune anumite măsuri. Decizia finală se ia în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care, în acest moment, este cel care, adunând opiniile de la fiecare minister în parte, de la fiecare grup de lucru tehnic, decide care este decizia ce trebuie aplicată în acest moment”, a afirmat Nelu Tătaru.