Nelu Tătaru, ţinut la poarta şantierului spitalului modular din Iaşi. „E doar o ambiţie politică a preşedintelui CJ”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Mediului, Costel Alexe, au fost ţinuţi, duminică, la poarta șantierului spitalului modular de la Iași. Cei doi oficiali spun că au vrut să verifice stadiul lucrărilor şi, cu toate că anunţaseră vizita, nu li s-a permis accesul pe şantier. 

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 08:33
Nelu Tătaru, ţinut la poarta şantierului spitalului modular din Iaşi. „E doar o ambiţie politică a preşedintelui CJ”

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că spitalul ar fi trebuit să fie gata în urmă cu două luni, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza ambiţiilor politice ale preşedintelui CJ Iaşi.

„Această unitate medicală a fost începută defectuos. Orice spital modular trebuie să aparțină, ca secție externe, de un spital funcțional acreditat. Nu știu de ce președintele CJ Iași a ales această cale, dar iată care este rezultatul acestor ambiții politice: unitatea nu este gata nici acum, deși trebuia să fie finalizată de acum două luni.

Această întârziere este motivul pentru care am venit astăzi aici. Nu pentru a trage pe cineva la răspundere, ci pentru a ajuta. Din păcate, nu am fost primiți pe santier, nu ne-a întâmpinat nimeni în incinta în care sunt înșiruite câteva containere despre care nimeni nu știe de destinație au. Ne-am oferit sprijinul pentru ridicarea spitalului modular de la Iași, specialiștii noștri au fost în permanență aici, dar nu au fost consultați. Este, repet, doar o ambiție politică a președintelor CJ Iași”, a declarat ministrul Sănătății

De asemenea, ministrul mediului, Costel Alexe a declarat ca la Iași s-a produs cea mai mare fraudă medicala din istorie.

„Avem cea mai mare farsă şi minciună din istoria medicală a Iaşului. Mai ales că întreaga societate romaneasca cu toată implicarea autorităţilor, cu toată susţinerea oamenilor de bună credinţă, cei din consiliul judeţean nu reuşesc să ţină pasul. Avem la Măgurele, Tg. Mureş, Bucureşti, Constanța, se face şi la Bacău. La Iaşi, din cauza lipsei de competentă, avem doar 20 de containere din cele 100. Nu poţi să combaţi COVID-19 şi să lupţi împotriva lui atâta timp cât nu crezi în el.

La Iaşi avem una dintre cele mai mari fraude date de PSD în vremea pandemiei. CJ Iaşi a alocat 10 milioane de euro pentru un spital care arată ca nişte containere pentru muncitori. La Bucureşti avem spitale care costă 2 milioane de euro, spitale care au cam aceleaşi specificaţii că acesta.

Luaţi de la alte bugete şi redirecţionaţi către un spital care nu există. Consilierii Judeţeni PNL au semnalat aceste probleme”, a afirmat Alexe.

Raed Arafat, avertisment pentru toţi românii: Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor