Raed Arafat, avertisment pentru toţi românii: Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că numărul de decese provocate de infecția cu coronavirus a pacienților va fi din ce în ce mai ridicat în România. Până în prezent au fost raportate peste 2.000 de decese și peste 36.000 de infectări cu COVID.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 15:55
Raed Arafat, avertisment pentru toţi românii: Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”, a avertizat Raed Arafat.

Citește și: Estimare alarmantă! Raed Arafat crede că sâmbătă se va înregistra un număr-record de infectări, aproape 900 de cazuri

Șeful DSU susține că numărul deceselor provocate în urma infecției cu coronavirus este ridicat și continuă să crească. De asemenea, acesta a menționat că autoritățile nu văd decesele ca pe niște cifre seci.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

De asemenea, Arafat a declarat că trendul este crescător și autoritățile se așteaptă la creșteri și mai mari.

„De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi” , a declarat șeful DSU.


loading...