Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie: „De ce să plâng? Că nu-mi venea să plâng”

Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie. Mihaela a fost invitată în podcastul „Istoria Secretă”, unde a povestit despre aventurile sale în Scornicești, cel mai cunoscut sat din România (n.r. oraș începând din 1989).

15 iul. 2022, 22:26
Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie: „De ce să plâng? Că nu-mi venea să plâng”
Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie

Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie. „Eu nu mi-am cunoscut bunicii din partea tatălui, toate vacanțele când veneam, noi plecam la bunicii materni, pe care i-am adorat. La bunicii paterni nu m-am dus, pentru că nu aveam la cine să mă duc. Ei erau deja bolnavi și erau internați. Cu bunicul am stat puțin, cred că într-o vară am fost la Scornicești și am stat puțin. Și acolo am făcut o mare trăznaie.

Într-o zi s-a întâmplat, bunicul a plecat în sat, el pleca și se întorcea seara. Și la un moment dat a oprit un autocar în fața porții. Ce să fie, ce să fie? Ne-am dus repede acolo și vine Nela disperată (n.r. verișoarea Mihaelei Ceaușescu) și spune că e o școală de la Slatina care a venit să viziteze. Și am făcut pe ghidul. Atât de frumos am făcut ghidul.

Aici s-a născut tovarășul, în acest pat… Acolo dormeam noi, de fapt… Mai aveam curtea de explicat și s-a întors bunicul. Curtea plină de oameni, le-au dat și lacrimile când povesteam noi. Ne-a pus să dăm banii înapoi…”, a povestit nepoata dictatorului, care demontează mitul potrivit căruia bunicul ei, Andruță, tatăl lui Nicolae Ceaușescu ar fi fost alcoolic: „Era foarte simpatic! Și tata era foarte simpatic când se pilea puțin. Tata n-a băut niciodată foarte mult, deși s-a spus și despre el că a băut foarte mult”.

Citeşte şi: Ce salariu primea lunar Nicolae Ceauşescu. De ce nu avea niciodată bani la el

Nepoata lui Nicolae Ceauşescu, amintiri din copilărie

Un conflict a fost, dar nu cu ei, ci cu tata, dar de la ei a pornit, că nu mă duceam să o văd pe bunica. Bunica era deja bolnavă, era internată la Otopeni, dar noi trebuia o dată pe săptămână, o dată la două săptămâni, să o vizităm pe bunica, lucru care s-a și întâmplat, pentru că m-am dus de câteva ori. Dar neavând nicio legătură cu ea când mișca, acum era la niște aparate.

Ea nu mă cunoștea, eu nu o cunoșteam. Și tata mi-a zis: Am primit un telefon că n-ai fost de două luni. Tu nu-ți dai seama că vă notează la intrare? De ce n-ai fost?, și am zis: Tata, ce să fac, că nu o cunosc! Ea nu mă știe!. Mi-a spus: Te duci acolo să te vadă lumea! Ăla a fost primul conflict. Am zis: Nu mă duc! Mi se părea că totul e fals. De ce să plâng? Că nu-mi venea să plâng, că nu o cunoscusem.”, a mai mărturisit nepoata liderului comunist, pentru Evz.ro.