S-a vândut restaurantul preferat al soţilor Ceauşescu din Neptun. Cine vrea să salveze „Calul Bălan”

"Calul Bălan" din staţiunea Neptun, un restaurant devenit celebru pentru că era unul dintre preferatele soţilor Ceauşescu, a fost salvat de la moarte. După ce a fost închis mai mulţi ani, localul cu specific tradiţional va fi redeschis publicului în scurt timp.

31 mai 2022, 13:44

Restaurantul preferat al soţilor Ceauşescu din Neptun a fost cumpărat de o firmă din Brașov care vrea să-l redea circuitului turistic, conform Newsbv. Localul „Calul Bălan” se află în sudul litoralului, într-o zonă înconjurată de verdeaţă din apropierea mării, între stațiunile Neptun și Jupiter. Restaurantul cu specific tradiţional a fost închis mai mulţi ani, însă localnicii nu-şi puneau speranţa că va mai fi redeschis.

Cum a devenit celebru Calul Bălan, restaurantul preferat al soţilor Ceauşescu din Neptun

În fiecare vacanță de vară pe care o petreceau pe litoral, soții Nicolae şi Elena Ceaușescu nu ratau ocazia să viziteze restaurantul Calul Bălan. Aici, fostul lider comunist organiza petreceri cu muzică ușoară și populară și își invita prietenii de peste hotare.

Aşa arăta restaurantul Calul Bălan în comunism
foto: Facebook

Citeşte şi: Maria Câmpina a prezis moartea Elenei Ceaușescu. Ce i-ar fi ghicit soției dictatorului, în tarot

Cine a cumpărat restaurantul „Calul Bălan” din Neptun

Sergiana Prodimpex SRL, o firmă din Braşov, a cumpărat recent restaurantul pe care vrea să-l redeschisă cât de curând. Societatea a început deja să caute personal dispus să muncească în local pentru a-i reda farmecul de altădată.

Societatea Sergiana Prodimpex SRL a fost înființată în anul 1994 și are sediul în satul Poiana Mărului din județul Brașov. De-a lungul anilor, societatea a deschis mai multe restaurante în Brașov. Este vorba despre Sergiana din Centrul Vechi, Sergiana în Coresi, Sergiana în AFI Brașov; Casa Tudor, Ceasu’ Rău, Nec’s, La Mama Leti, Sub Cetate, Stâna Turistică. Și, mai nou, urmează și Calul Bălan din Neptun.

Societatea este controlată de Neculoiu Aurora (30%), Cabal Sergiu (25%), Cabaș Gheorghe (15%) Cabal George (10%), Zaharia Diana Elena (10%), Neculoiu Ana Maria (10%). Administrator al societății este Coroi Gabriela Ionela. În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 180.613.974 lei, un profit net de 6.891.704 lei, dar și datorii de 43.174.959 lei.

foto: revistamargot

Citeşte şi: Staţiunea preferată a soţilor Ceauşescu. Unde mergeau la plajă foştii dictatori