Nepotul de bulibaşă dispărut în urmă cu două zile a fost găsit ÎNECAT în Dunăre

Nepotul vicebulibaşei din Cuza Vodă a fost găsit joi înecat în Dunăre. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost scos din apă de scafandri.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 07:25
Nepotul de bulibaşă dispărut în urmă cu două zile a fost găsit ÎNECAT în Dunăre

Disperare fără margini într-unul din cele mai bogate clanuri ţigăneşti din Constanţa. Un tânăr de 17 ani a dispărut de două zile. Înainte de asta a amanetat una dintre cele mai valoroase moşteniri de familie: un lanţ de aur de o jumătate de kilogram. Apoi, a trimis un sms prietenilor cărora le-a spus că îşi va pune capăt zilelor. Tânărul a fost căutat de scafandrii în canalul Dunăre- Marea Neagră şi din păcate joi dimineaţa a fost găsit fără suflare.

Oamenii legii au intrat în alertă, după ce au fost sesizaţi de către familia Stănescu din Cuza Vodă despre faptul că Daniel, fiul lor, a trimis mesaje de adio la mai multe rude, în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orelor 2.00. Tânărul ar fi furat un lanţ de aur de la tatăl său, pe care l-a băgat la amament, obţinând pe el 2.600 de lei. A cheltuit banii, după care şi-ar fi dat seama că nu mai poate să dea ochii cu familia. Prin urmare, în seara de duminică el a părăsit domiciliul, a luat un mijloc de transport în comun şi s-a îndreptat către Medgidia.

Citeşte şi: Nepotul vicebulibaşei din Cuza Vodă, DISPĂRUT. A trimis mesaj de adio după ce a dat un lanţ de aur la amanet

În jurul orelor 2.00 noaptea, acesta a trimis mesaje de pe telefonul său la vreo 10 persoane, rude de-ale lui, cu mesajul „Adio!”. Atunci familia a intrat în alertă şi a sunat la Poliţie. Oamenii legii au demarat cercetările şi au analizat imaginile surprinse de camerele de luat vederi din Medgidia, sesizând că, pe la ora 2 şi 7 minute, tânărul se afla pe podul rutier din localitate. Poliţiştii au cerut imediat spirijinul ISU Dobrogea, care, împreună cu scafandrii au şi demarat căutările. Daniel avea 17 ani şi, potrivit oamenilor din zonă, vicebulibaşa din Cuza Vodă este unchiul lui.

Ţiganii căldărari din Cuza Vodă sunt cunoscuţi pentru persistenţa tradiţiilor ancestrale în comunitatea lor. Una dintre acestea este grija faţă de aurul familiei, iar o alta este macabrul obicei de a lăsa morţii să putrezească la aer, într-un fel de sarcofage cu geamuri.