Nepotul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea despre cel mai mare secret al lui Ion Iliescu. „A fost crescut de Nicolae Ceaușescu”

Nicolae Ceauşescu, nepotul fostului dictator, a dezvăluit, miercuri, detalii inedite despre trecutul lui Ion Iliescu din perioada comunistă.

25 nov. 2021, 00:34
Nepotul lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea despre cel mai mare secret al lui Ion Iliescu. „A fost crescut de Nicolae Ceaușescu”

Nicolae Ceauşescu este fiul lui Ion Ceauşescu, cel mai mic dintre fraţii dictatorului comunist. El a povestit detalii mai puţin cunoscute despre familia sa, după ce a fost întrebat cât de apropiat era tatăl său de Nicolae şi Elena Ceauşescu.

„În tinerețe, tatăl meu a locuit cu Nicu, Valentin și cu domnul Ion Iliescu la ei în casă, pe strada Herăstrău. Ion Iliescu a fost crescut de Nicolae Ceaușescu. Știu că l-a sprijinit foarte mult, pentru că era un apropiat al tatălui meu.

Pe vremurile alea fondul locativ era probabil foarte rezervat. În virtutea relațiilor pe care le avusese Nicolae Ceaușescu cu tatăl lui Ion Iliescu, care fusese ilegalist, închis pe la Doftana, Târgu-Jiu. Nu avea unde să stea și l-au luat și a stat o perioadă relativ lungă, până a plecat la studii unde a fost trimis, de asemenea, de unchiul meu, la Moscova, unde devenise șeful studenților comuniști de la Moscova”, a spus Nicolae Ceaușescu, conform Antena3.

Citeşte şi: Nepoata lui Nicolae Ceauşescu povesteşte în premieră ce conţine scrisoarea lăsată de tatăl său, fratele dictatorului, înainte să se sinucidă la Viena

Nepotul lui Nicolae Ceauşescu: FSN exista încă din 1982

„Dau din casă acum: în 1982-1983, vorbeam în casă cu tata și cu Nicu – bine, ei vorbeau, eu mai mult ascultam, pentru că nu cunoșteam nici personajele – că la un moment dat tatăl lui (Nicolae Ceaușescu, n.r.) va pleca din funcție și va veni Ion Iliescu.

Tot atunci tata primea niște semnale din partea Frontului Salvării Naționale, care exista din 25 noiembrie 1982. Scenariul, la vremea respectivă, era exact ce s-a întâmplat, numai că s-a oprit la un moment dat, după executarea cuplului prezidențial.

Urmau frații și rudele până la gradul III, casa de la Scornicești să fie rasă de pe fața pământului. Tot acest scenariu era în lumina de a sprijini realizarea socialismului și neîntinarea sa. În materialele de care vă vorbesc eu nu era în mod explicit Ion Iliescu, dar în discuțiile dintre tata și Nicu era foarte apreciat la vremea respectivă Ion Iliescu. Și știau ei – și implicit am auzit și eu – că după ce va fi îndepărtat de la conducerea țării unchiul meu va veni la conducere Ion Iliescu.

Și Nicu și tata au avut o relație bună cu Ion Iliescu, era un om cu o deschidere, un om inteligent, un om cult, nu era de ici de colea la vremea respectivă și îl așteptau ca pe o soluție de a continua ce a fost bine în guvernearea trecută”, a dezvăluit nepotul dictatorului comunist.

Citeşte şi: Detalii neştiute despre povestea de dragoste dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, dezvăluite de ultimul nepot al dictatorului. Cum a intervenit Elena Ceauşescu: „Avea răutăţile dânsei”


loading...