Neptun Câmpina şi Allview, printre companiile care inspiră Europa

Analiștii Bursei din Londra (LSE) au identificat 10 companii românești printre cele 1.000 de firme mici şi mijlocii din Europa care le pot inspira pe celelalte cu rețeta succesului lor.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 07:35
Neptun Câmpina şi Allview, printre companiile care inspiră Europa

Companiile de pe listă au avut un ritm mediu anual de creştere de peste 100% în ultimii trei ani şi o rată de angajări considerabilă în ultimii doi şi performanţele lor le-au depăşit pe cele ale competitorilor din domeniile lor, potrivit raportului London Stock Exchange.

Raportul, realizat anual, include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează şi care au potenţial semnificativ de creştere. Numărul de companii româneşti incluse în raportul bursei londoneze este similar cu cel din Ungaria şi Cehia. România este depăşită însă de Polonia, prezentă cu 30 de companii, în timp ce Bulgaria are doar cinci companii incluse pe această listă,

Dacă despre Allview se ştiu mai multe, pentru că este un brand de consum, iar produsele Allview (telefoane, tablete) se găsesc în majoritatea magazinelor electroIT din România, despre Neptun Câmpina se ştiu mai puţine. Este unul dintre principalii furnizori de piese industriale, având 4 divizii – transmisii mecanice, echipamente industriale, energie și combustibili. 

Cel mai vizibil pentru consumatori este lanţul de distribuţie de carburanţi ETU, care a mai bifat o premieră: în luna iulie a deschis cea mai mare benzinărie din România, pe DN1, în apropiere de Ploieşti.

Sursa: http://www.economica.net