Nereguli la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se ştie exact cât au muncit, decontări de vacanţe în Zanzibar şi Tenerife

Inspectorii Guvernului au descoperit în urma unui control la Romgaz mai multe nereguli. Potrivit documentului aflat aflat în posesia Profit.ro, unii directori au primit sporuri pentru lucru sistematic peste programul normal fără documente legale de evidență din care să rezulte timpul efectiv lucrat, în timp ce altor angajaţi li s-au decontat vacanțe în străinătate de aproape 8 milioane lei. Controlul a fost declanșat la cererea premierului Mihai Tudose.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 11:11
Nereguli la Romgaz: Sporuri date unor directori fără să se ştie exact cât au muncit, decontări de vacanţe în Zanzibar şi Tenerife

În cazul sporului de lucru peste program al directorilor, abaterea se ridică la aproape 10 milioane de lei, aferentă perioadei 2013-2014, scrie profit.ro.

Pentru pachete turistice, deconturile au fost efectuate în intervalul ianuarie 2016-iunie 2017, pentru un număr limitat la 2.407 angajați, Romgaz având peste 6.200 de angajați.

Printre destinațiile de vacanță decontate au fost cele către Africa de Sud, Bali, China, Cuba, Egipt, Elveția, India, Indonezia, Japonia, Maroc, Maldive, Mauritius, Madagascar, Mexic, Peru, Republica Dominicană, Seychelles, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Spania (Tenerife), Vietnam, Zanzibar.

Suma maximă/salariat decontată a fost de 12.647 lei pentru un pachet turistic în Kazahstan și de 12.413 lei pentru o vacanță în Canada.

Inspectorii mai reclamă că Romgaz a angajat administratori provizorii, printre care și pe fostul șef al Fiscului Bogdan Stan, cu depășirea numărului de posturi legal rezervate pentru funcționari publici, că nu a declanșat procedura de selecție a unor noi administratori pentru înlocuirea celor ale căror mandate au expirat din primăvară.

Raportul de control a fost transmis Ministerului Energiei, Ministerului Finanțelor și Curții de Conturi.