Netflix reduce traficul european cu 25% din cauza coronavirusului. Cum va afecta acest lucru utilizatorii

Netflix va reduce ratele de biți pe platformele de streaming din Europa, reducând traficul pe rețelele din Europa cu 25% pentru a păstra o bună funcționare a internetului în timpul crizei provocate de coronavirus, potrivit Hotnews.ro. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 18:09
Netflix reduce traficul european cu 25% din cauza coronavirusului. Cum va afecta acest lucru utilizatorii

Decizia vine după ce Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, a făcut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru prevenirea congestionării rețelelor și asigurarea continuității accesului la internet.

Ca urmare a măsurilor de distanțare socială instituite în întreaga Europă pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cererea privind capacitatea de conectare pe internet a crescut, fie că este vorba despre munca la distanță, procesul de învățare online sau divertisment, fapt care pune presiune asupra rețelelor de comunicații, subliniaza Executivul european.

Citește și: Cea mai prostă afacere în plină pandemie. Mossad-ul a cumpărat 100.000 de teste pentru Covid-19, dar toate sunt incomplete

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.”, spune Comisia Europeană.


loading...