Neti Sandu dezvăluie momentul şocant care a avut un impact uriaş asupra ei: “Mi-a zis că sunt singura care are ce trebuie!”

Neti Sandu a absolvit Facultatea de Litere, secţia Filologie, iar o perioadă, după terminarea facultăţii, a profesat ca bibliotecar. Abia de la 38 de ani a început să lucreze ca astrolog şi să apară la TV. Ca absolvent al Facultăţii de Filologie, principala opţiune de job era cea de profesor, chiar dacă Neti nu s-a orientat către aceasta.

16 ian. 2023, 10:46
Neti Sandu dezvăluie momentul şocant care a avut un impact uriaş asupra ei: “Mi-a zis că sunt singura care are ce trebuie!”

În Facultatea de Litere, exista, cu mulţi ani în urmă, obligativitatea urmării practicii pedagogice. Ulterior, modul psiho-pedagogic care era urmat obligatoriu de parctica pedagogică a devenit opţional, astfel că doar cei care îşi doreau sa devină profesori îi putea frecventa cursurile, evident contra-cost. În cadrul modulului psiho-pedagogic, obligatoriu în anii în care Neti Sandu era studentă, studenţii erau obligaţi să susţină ore de predare la diverse instituţii de învăţământ.

Celebrul astrolog îşi aminteşte cu câtă teamă a mers în faţa elevilor să le predea. Panica ce o cuprinsese atinsese cote alarmante, Neti fiind convinsă că va pierde anul din cauză că nu se va descurca la predare. Surpriza cea mare a venit în momentul în care profesorul de la clasă, care a asistat-o la predare, a felicitat-o, asigurând-o că este singura dintre studenţii pe care i-a urmărit care are vocaţie de pedagogog.

Cred că cel mai șocant moment, ca de confirmare, de validare, a ceea ce mi-aș fi dorit și nu credeam că sunt în stare să realizez, a fost la practica pedagogică, la facultate, în anul trei. Îmi era frică rău de tot că o să pierd anul pentru că nu pot să predau. Când am ieșit de acolo, profesorul mi-a spus că sunt singura din grupă care are vocație de profesoară. Felul în care a spus-o, angoasele mele, neliniștea, neîncrederea, lipsa de putere – toate acestea adunate, dintr-odată, au explodat în momentul în care omul a zis că sunt singura care are ce trebuie”, a declarat Neti Sandu la Pro TV.

Citeste si Neti Sandu îşi dezvăluie trucurile de îngrijire. La 64 de ani, celebrul astrolog are un ten curat, luminos, fără riduri: „Mă dau cu lucruri foarte simple pe faţă”

Drumul de la biblioteca institutului de proiectări la Pro TV

Neti Sandu recunoaște că, în perioada în care a lucrat la biblioteca unui institut de proiectări și arhitectură, dedica mult timp studiului.

Viața mea era destul de monotonă, să zic așa, pentru că trebuia să respect programul de la 8.00 la 16.30, dar în timpul acesta am făcut și facultatea, am citit foarte mult – era ca și cum urcam un munte și mă îmbogățeam pe măsură ce ajungeam în vârf. Așa mi s-a părut perioada aceea, deși era o perioadă monotonă, profesional vorbind, în timpul acesta acumulările de cunoștințe și studiile pe care le-am făcut m-au îmbogățit. Creșterea de aici am simțit-o, din studiu”, a declarat Neti Sandu, pentru revista VIVA.

A lucrat apoi la PRO FM, împreună cu George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie. Acolo a fost remarcată de Florin Călinescu și nu a durat mult până să îi propună un interviu. Ajunsă la PRO TV, vedeta a fost surprinsă să afle că nu trebuie să dea probe și că transferul de la radio în televiziune depindea doar de ea.

Eu eram cu George Mihăiță, la PRO FM, și cei care m-au chemat mă știau de acolo. Mi s-a spus că s-a format o echipă TV care va intra la un matinal și că mă cheamă domnul Florin Călinescu. Am venit și mi-au zis: „Gata, trebuie să zici horoscopul și atât!. Eu nu am dat probe. Am venit după un an de zile în care ei repetau la perete, iar pe mine m-au chemat cu două săptămâni înainte de a începe emisiunea și au zis: „Gata, asta a fost!. Așa a fost castingul meu: prezentat și rămas”, a mai mărturisit prezentatoarea TV.

Citeste si Cum a trecut Neti Sandu peste despărțirea de fostul iubit, după 10 ani de relație: „M-a plonjat într-o depresie”