New York City redeschide școlile primare şi testează elevii. Gimnaziile şi liceele rămân închise

New York City redeschide școlile primare publice, iar elevii vor fi testaţi în fiecare săptămână pentru a putea reveni la cursurile în format fizic. În schimb, gimnaziile şi liceele rămân în continuare închise, a anunţat duminică Bill de Blasio, primarul oraşului american New York City.

RomaniaTV.net
30 nov. 2020, 09:11
New York City redeschide școlile primare şi testează elevii. Gimnaziile şi liceele rămân închise
New York City redeschide școlile primare şi testează elevii

New York Times

scrie că e vorba despre o schimbare în politica autorităţilor, după ce au fost criticate pentru c-ar acorda prioritate activităţilor economice, precum funcţionarea restaurantelor, decât bunăstării copiilor din New York City.

Bill de Blasio a anunţat că şcolile gimnaziale şi liceele vor rămâne închise, însă a subliniat că va fi revizuit modul în care oraşul american gestionează şcolile în timpul pandemiei de COVID-19. Edilul american a menţionat că elevii care vor participa la cursurile în format fizic vor fi testaţi săptămânal, conform educatieprivata.ro.

De asemenea, edilul Bill de Blasio a anunţat că New York City va renunţa la pragul de 3 la sută la pozitivarea la testarea COVID-19, pe care l-a adoptat pentru închiderea anului şcolar, care este cel mai mare din ţară, cu 1,1 milioane de copii.

Primarul a mai spus că sistemul le va permite părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală cinci zile pe săptămână, ceea ce ar pune capăt sistemului hibrid de învăţare.

New York City redeschide școlile primare. Câţi copii revin la orele faţă în faţă

Aproape 335.000 de elevi, adică o treime din cei aproximativ 1,1 milioane de şcolari din  New York City, ar putea reveni la cursurile în format fizic.

Cu câteva săptămâni înainte ca municipalitatea să decidă închiderea şcolilor, primarul Bill de Blasio le-a dat părinţilor un termen scurt pentru a decide dacă copiii lor se vor întoarce în sălile de clasă în acest an şcolar.

Potrivit sursei citate, doar aproape 35.000 de copii care învățaseră de la distanță la începutul anului școlar au cerut să treacă la o învățare personală de fiecare dată când școlile din oraș se redeschid.

NY Times mai scrie că numărul de familii care aleg ca elevii să se întoarcă în sălile de clasă reprezintă atât o dezamăgire majoră, cât și o surpriză pentru primar, care a spus că are un mandat de la părinți să redeschidă școlile.

Citeşte şi: Fauci avertizează că restricţiile din SUA vor fi necesare şi de Crăciun. „Ne aflăm într-o perioadă dificilă”