Nichita răspunde atacurilor din interiorul PSD Iaşi: Nu eu decid excluderile, dar nu pot tolera la infinit

Şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, spune că nu va tolera "la infinit" atacurile din interiorul partidului la adresa sa. Edilul suspendat al Iaşului ameninţă că ar putea urma excluderi. În acest sens, acesta a precizat că a avut încredere în Mihai Chirica, şeful organizaţiei municipale, dar acesta "a eşuat lamentabil" ca politician.

21 aug. 2015, 17:41
Nichita răspunde atacurilor din interiorul PSD Iaşi: Nu eu decid excluderile, dar nu pot tolera la infinit

Gheorghe Nichita a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai tolera atacurile din interiorul PSD Iaşi la adresa sa şi că ar putea urma excluderi din partid în cazul în care tensiunile din interiorul organizaţiei nu vor fi aplanate.

Citeşte şi: Gheorghe Nichita se compară cu Mihai Eminescu. „Poate sunt PSIHOPAT, poate că-s NEBUN!” VIDEO

„Nu eu decid excluderile, ci Biroul Permanent Judeţean. Dar nu pot tolera la infinit. Vino în partid şi spune nemulţumirile, nu distruge din interior. Am avut şi cu Simirad (Constantin Simirad, fostul preşedinte al CJ Iaşi – n.r.) situaţia asta, era om cu greutate, dar l-am dat dat afară din partid”, a afirmat Gheorghe Nichita.

El a precizat că încă are răbdare, însă a amintit că toţi cei care îl atacă au fost puşi pe listele PSD şi nu au candidat uninominal în alegeri.

„În Mihai Chirica am avut încredere, l-am sprijinit să fie şef la municipiu la PSD, l-am impus aproape. La alegerile prezidenţiale a eşuat complet, ca om politic a eşuat lamentabil”, a spus Nichita, făcând referire la înfrângerea PSD în municipiul Iaşi la scrutinul pentru alegerea preşedintelui ţării.

Gheorghe Nichita a afirmat că Mihai Chirica se comportă „de parcă ar fi fost ales în funcţia de primar”, deşi deocamdată îi ţine locul, pe fondul anchetei DNA care îl vizează.

Nichita a menţionat că nu are un proiect politic pentru perioada următoare şi că este preocupat doar să îşi rezolve problemele cu justiţia.

Liderul filialei municipale PSD Iaşi, Mihai Chirica, totodată viceprimar al Iaşiului cu atribuţii de primar, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că şeful filialei judeţene a PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, ar trebui să facă un pas înapoi şi să renunţe la conducerea organizaţiei, din cauza problemelor cu justiţia ale edilului suspendat.

Pentru relansarea partidului, Nichita ar trebui să facă un pas înapoi. PSD are nevoie de relansare, înaintea unor bătălii grele cu PNL. Trebuie să fim altfel. Dacă instanţa îi dă dreptate, postul de preşedinte al organizaţiei îi este asigurat”, spunea Mihai Chirica.

El afirma că Nichita nu ar fi trebuit să renunţe la autosuspendarea din fruntea organizaţiei şi că filiala judeţeană putea fi condusă de unul dintre prim-vicepreşedinţi.

Gheorghe Nichita a declarat atunci presei că revenirea sa în fruntea organizaţiei judeţene a avut loc în contextul unor dispute din PSD Iaşi şi că Biroul Permanent Judeţean l-a mandatat să ţină unită filiala.

În plus, Nichita îl acuza pe Mihai Chirica de faptul că a declanşat scandaluri în filială şi preciza că afirmaţiile şefului organizaţiei municipale vor fi analizate de conducerea PSD Iaşi.

Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită.

Citeşte şi: Decizia radicală a fostei amante a primarului Gheorghe Nichita. Ce a decis tânăra să facă