Nici Grecia nu mai e ce a fost. Consumația minimă de persoană impusă de o tavernă i-a revoltat pe turiștii români: „Cu părere de rău, după 15 ani, nu mai dorim să venim pe această insulă”

În fiecare sezon estival, românii așteaptă cu nerăbdare vacanțele în Grecia, iar rețelele sociale abundă de poze de pe plajă în această perioadă.

28 iul. 2023, 16:35
Nici Grecia nu mai e ce a fost. Consumația minimă de persoană impusă de o tavernă i-a revoltat pe turiștii români: „Cu părere de rău, după 15 ani, nu mai dorim să venim pe această insulă”
Tot mai mulți români sunt nemulțumiți de vacanțele în Grecia

Tot mai mulți români aleg Grecia ca destinație de vacanță, fiind impresionați de peisajele și plajele superbe, dar și de ospitalitatea oamenilor de aici. Însă, nu toți conaționalii noștri sunt mulțumiți de serviciile oferite, exprimându-și adesea dezamăgirea în mediul online.

Este și cazul unui românce care de 15 ani își petrece vacanțele în Grecia, după cum a povestit  pe Facebook. Aceasta a fost deranjată de consumația minimă de persoană impusă de o tavernă.

„Din păcate în această seară am fost la restaurantul Se Seoula din Skala Prinos unde ne-au impus o consumație de 20 de euro de persoană, ceea ce mi se pare wow, să nu poți mânca într-un restaurant ce vrei și de ce sumă vrei. Mi s-a părut revoltător, nu mi se pare ok să ajungă să se poarte cu noi cei care am ridicat această insulă, așa. Cu părere de rău, după 15 ani, nu mai dorim să venim pe această insulă comercială”, a scris românca pe grupul Forum Thassos.

Citește și: Românul care a plecat cu Tico în Grecia a devenit viral pe Facebook. Câte lucruri a înghesuit în portbagaj: „E misto senzația să plutești pe apă”

O zi mai târziu, proprietarii restaurantului au transmis că soțul femeii care s-a plâns de consumația obligatorie ar fi fost foarte violent cu personalul.

„Soțul meu și cum mine deținem un mic restaurant în Skala Prinos, numit Sti Sesoula. Servim în principal pește proaspăt și fructe de mare și ne străduim să oferim cea mai bună calitate posibilă și să tratăm oamenii cu amabilitate.

În acest moment, aș dori să informez toți clienții noștri că soțul acestei doamne a venit în restaurantul nostru și, pentru că nu i-a plăcut politica noastră, a aruncat cu meniul în chelnerul nostru!!! Avem totul înregistrat pe video!!! Sunt șocată că are tupeul să vorbească negativ despre noi după comportamentul lor dezgustător.

P.S. Toți membrii familiei și prietenii lor care erau cu ei s-au scuzat pentru comportamentul lor și s-au simțit prost.

Ea și soțul ei ar trebui să se simtă rușinați pentru un astfel de comportament, mai ales față de tinerii angajați.

Când nu îți place un restaurant, te ridici și pleci, nu ai niciun drept să arunci cu lucruri în oameni!! Și da, avem o consumație minimă, deoarece avem un spațiu foarte mic, dar totuși o mulțime de personal și facturi care trebuie plătite. Nu trebuie să ne placi, dar trebuie să ne respecți pe noi și pe angajații noștri!”, au transmis proprietarii tavernei, pe aceeași pagină.

Citește și: De ce nu sunt acceptate în Grecia bancnote de 500 de euro de la români: „Sunt foarte sceptici când vine vorba de bani”

Părerile celor care au văzut postarea sunt împărțite. Unii dintre aceștia susțin că nu este singura situație de acest fel întâlnită în Grecia.

„Vă dau dreptate! Cei care vin prima sau a doua oară probabil nu au cu ce face comparație, dar pentru noi care venim în Thassos pentru a 12-a oară lucrurile stau cu totul altfel! După 4 zile petrecute pot trage concluzia că am cam devenit vaca de muls a grecilor, iar serviciile sunt net inferioare anilor trecuți! Pentru noi e un loc de suflet, dar cu siguranță nu vom reveni prea curând! Dezamăgitor!”

„Și în Lefkada unde am fost noi împreună cu 4 ani în urmă este acum consumație minimă impusă, inclusiv la partea de bar cu rezervare…vremuri noi, obiceiuri noi. Vă pupăm și vă dorim vacanță frumoasă!”

„Știu restaurantul și este singurul de la care am plecat fără să comand ceva. Înțeleg perfect frustrarea”.

„Ce treabă are insula și locuitorii ei cu o tavernă de slabă calitate? Nu toate tavernele sunt ok, nu toți grecii sunt ok, nu toți românii sunt ok, nu toți turiștii sunt ok”.