Niciodată să nu faci asta în trafic! Riști să rămâi fără permis

Mulți șoferi încalcă regulie de circulație fără să își dea seama că pe lângă amenda pe care o pot primi, își pun în pericol propria viață, dar și siguranța celor din jur. Iată ce nu trebuie să faci niciodată în trafic, pentru a nu rămâne fără permis.

30 oct. 2022, 11:55
Niciodată să nu faci asta în trafic! Riști să rămâi fără permis

Mulți șoferi încalcă regulie de circulație fără să își dea seama că pe lângă amenda pe care o pot primi, își pun în pericol propria viață, dar și siguranța celor din jur. La capitolul accidente nu stăm bine deloc. Fie că vorbim de neațenție, de nepăsare sau de viteză excesivă, în fiecare zi pe șosele se întâmplă tragedii foarte mari.

Ce să nu faci niciodată, în trafic

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă șoferii este condusul cu viteză foarte mare. O clipă de neatenție ne poate costa viața sau chiar putem curma viața celor din jur. Pe lângă toate acestea șoferii vitezomani riscă amenzi foarte mari și chiar să rămână fără permis, dacă conduc cu viteză peste limita admisă.

În cazul în care depășim viteza cu  10-20 km/h riscăm 2-3 puncte de amendă,adică între  290 lei și 435 lei. În  cazul în care depășim viteza legală cu  21-30 km/ h atunci riscăm 4-5 puncte-amendă care înseamnă 580 lei și 725 lei, lucru care nu e deloc avantajos în contexul în cre ne aflăm. Lucrurile se complică și mai mult în cazul care pasionații de viteză încalcă limita legală cu 31-40 km/h. Aceștia vor primi 6-8 puncte de amendă, mai exact vor avea de plătit între 870 lei și 1.160 lei.

Cel mai grav este în cazul în care depășiti limita legală cu peste 50 km/h. În acest caz veți primi 9-20 de puncte-amendă, mai excact veți avea de plată undeva între  1.305 lei și 2.900 lei. Totodată trebuie să știți că ca vi se va suspenda pe loc permisul pentru 3 luni.

România înregistrează cel mai mare număr de accidente din UE

Dacă la alte lucruri nu ne situăm pe locuri fruntașe, ei bine la capitolul accidente suntem capde listă. Anul trecut în România s-au înregistrat 92 de decese în urma accidentelor rutiere, ceea ce nu este deloc de neglijjat, avand în vedere că media UE este de 45 decese la milion. În anul 2021 peste 20.000 de oameni au pierit în accidente pe drumurile din UE.

Citește și: Germania este înspăimântată de creșterea prețurilor. Pandemia sau războiul nu i-a îngrijorat la fel de mult pe nemți

Citește și: Generalul Alexandru Lapin a fost demis. Ce acuzații îi aduce Ramzan Kadîrov