Germania este înspăimântată de creșterea prețurilor. Pandemia sau războiul nu i-a îngrijorat la fel de mult pe nemți

Conform unui sondaj, Germania se teme cel mai mult de creșterea prețurilor în aproape toate sectoarele vieții

30 oct. 2022, 10:56
Germania este înspăimântată de creșterea prețurilor. Pandemia sau războiul nu i-a îngrijorat la fel de mult pe nemți

În fruntea preocupărilor populației din Germania se află acum creșterea abruptă a prețurilor la aproape toate necesitățile vieții. Conform unui sondaj cu 1.00 de respondenți,  publicat de consultanța de management MvKinsey, aproximativ 57% dintre aceștia au declarat că cel mai mult îi îngrijorează în acest moment inflația, cu aproape 9 puncte procentuale mai mult decât într-un sondaj anterior făcut în luna iunie.

Citește și: Germania şi Marea Britanie înfiinţează „bănci de căldură”, centre unde cetăţenii vulnerabili se pot încălzi gratuit

Peste o treime dintre respndenți au spus că se așteaptă ca majorarea prețurilor să continue. Totodată, doar 18% dintre respondenți au spus că războiul din Ucraina este cea mai mare frică a lor, 6% schimbările climatice și 3% pandemia de COVID-19.

„Pentru tot mai mulți oameni în Germania, portofelele lor nu lasă loc pentru consum în afară de ceea ce este absolut necesar”, potrivit expertului Marcus Jacob de la McKinsey, citat de libertatea.ro. Potrivit lui, mai mult de treime dintre consumatori trebuie să își limiteze consumul de bunuri neesențiale, iar mai multe de jumătate dintre ei s-au oprit complet din a mai economisi.

Sondajul făcut de McKinsey a fost efectuat în perioada 23 septembrie și 2 octombrie.

Citește și: Ţările UE nu au căzut de acord asupra plafonării preţului gazelor. Germania și Ungaria s-au opus