Nicolae Ciucă a discutat cu Klaus Iohannis despre evaluarea miniştrilor: „E o notă de trecere, nu un cec în alb”

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele evaluării miniştrilor, la 7 luni de la preluarea guvernării şi despre decizia de a nu face remanieri în acest moment, potrivit unor surse guvernamentale.

04 iul. 2022, 14:14
Nicolae Ciucă a discutat cu Klaus Iohannis despre evaluarea miniştrilor: „E o notă de trecere, nu un cec în alb”

Premierul Ciucă le-a transmis membrilor Cabinetului că nu vor mai putea să vină pe ultima sută de metri cu proiectele care constituie jaloane în PNRR. E o notă de trecere, nimeni nu are un cec în alb, au precizat sursele despre evaluarea şefului Executivului.

Conform surselor citate de News.ro, premierul a considerat că nu este cazul unor remanieri, în acest moment,  însă decizia sa a fost ca miniştrii să îşi gestioneze mai bine proiectele care sunt obligatorii prin PNRR.

Astfel, miniştrii nu vor mai putea veni în ultimele şedinţe de guvern înainte de termenul limită pentru atingerea jaloanelor din PNRR, cu proiectele de lege.

O cauză a întârzierilor în aplicarea acestor jaloane o constituie capacitatea administrative redusă a instituţiilor statului, de aceea s-a şi suplimentat organigrama Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă renunţă la remaniere: „M-am bucurat să constat că fiecare membru al cabinetului a abordat cu maximă seriozitate reformele din PNRR”

Potrivit surselor, analiza minştrillor reprezintă ”o notă de trecere, dar nimeni nu are un cec în alb”.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, luni, cu un bilanţ al guvernării, după primele şase luni, despre evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului, în care a spus că s-a bucurat să constate ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a ţintelor, jaloanelor şi reformelor din PNRR.

El spune că modul în care resursele naţionale şi europene au fost utilizate în beneficiul oamenilor şi dezvoltării comunităţilor este un alt criteriu care a stat la baza evaluării echipei guvernamentale.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, amintiri din studenţie: „Cred că am împărţit camera de cămin cu Eduard Hellvig. Veneam la Bucureşti cu Emil Boc, cărui îi plăcea să mănânce Big Mac”