Rareş Bogdan, amintiri din studenţie: „Cred că am împărţit camera de cămin cu Eduard Hellvig. Veneam la Bucureşti cu Emil Boc, cărui îi plăcea să mănânce Big Mac”

Rareş Bogdan a povestit despre perioada studenţiei de la Cluj în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", de la Kanal D.

03 iul. 2022, 23:52
Rareş Bogdan, amintiri din studenţie: „Cred că am împărţit camera de cămin cu Eduard Hellvig. Veneam la Bucureşti cu Emil Boc, cărui îi plăcea să mănânce Big Mac”

Înainte de a fi student la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj Napoca, Rareş Bogdan a făcut meditaţie la istorie cu Ioan Aurel Pop, actualul preşedinte al Academiei Române, de care a rămas profund impresionat. „Avea o cameră plină cu cărţi, numai pe tavan nu erau cărţi. Era impresionant. El mi-a insuflat pasiunea pentru citit. Citesc şi acum, mai ales pe avion”, spune europarlamentarul, care călătoreşte des între Bruxelles şi Bucureşti.

Apoi, în facultate, a fost coleg cu actualul director al SRI, Eduard Helvig, iar îndrumător de an i-a fost actualul primar al Clujului, Emil Boc.

Citeşte şi Rareş Bogdan e nemulţumit de primarul Capitalei, susţinut de PNL. „Aveam aşteptări mai mari de la Nicuşor Dan”

Întrebat de Denise Rifai dacă a împărţit camera în studenţie cu Eduard Hellvig, Rareş Bogdan a răspuns: „Cred că la un moment da… Dar să ştiţi că nu ne întâlnim, nu facem planuri.. Ne dăm mesaje de Paşte şi de Crăciun.. Legat de facultate, trebuie să vă spus că a fost senzaţional. Îndrumator de an ne-a fost Emil Boc.

Îmi amintesc că am venit cu el la Bucuresti. Se deschisese primul McDonalds din Romania, Emil Boc mânca Big Mac. Am fost la parlament, unde am fost primiţi de Adrian Năstase, care era preşedinte al Camerei Deputaţilor„.

Citeşte şi Nicolae Ciucă impune disciplina în PNL: „Gata cu luptele interne!”/ Rareş Bogdan vrea 35% din voturile românilor