Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre compensarea medicamentelor pentru pensionari. „Vom creşte azi plafonul veniturilor”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că Guvernul a luat măsuri pentru ca pensionarii să beneficieze de compensarea medicamentelor şi după majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2022.

28 dec. 2021, 13:09
Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre compensarea medicamentelor pentru pensionari. „Vom creşte azi plafonul veniturilor”

Nicolae Ciucă, declaraţii live la începutul şedinţei de Guvern despre compensarea medicamentelor

„Un alt punct important este cel referitor la măsuri sociale . Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie.

Astfel, vom creşte azi plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Mai exact, începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv vor beneficia de această măsură de sprijin”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În prezent, de acest program beneficiază cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună. De la 1 ianuarie, se aplică pensionarilor cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi se află  un proiect de hotărâre care stabileşte că, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

În prezent, de acest program beneficiază cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern. Se compensează medicamentele cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici

Nicolae Ciucă cere măsuri urgente pentru PNRR

„Doresc să subliniez că vom continua să avem o discuţie foarte aplicată legată de îndeplinirea ţintelor asumate de România prin PNRR.

Este cel mai important proiect de redresare post-pandemică care finanţează proiecte în valoare de aproape 30 de milioane de euro. E clar din discuţiile pe care le-am avut cu fiecare dintre miniştri că trebuie să accelerăm viteza pentru a îndeplini toate obiectivele pe care ni le-am asumat.

Vom discuta fiecare jalon şi ţintă în parte astfel încât să ne asigurăm că vom finaliza toate jaloanele şi ţintele asumate în acest an.

De altfel, în cursul acestei săptămâni vom avea încă o şedinţă de Guvern astfel încât să putem să închidem şi să adoptăm toate documentele necesare pentru ca jaloanele şi ţintele specifice trimestrului patru să poată să fie încheiate”, a mai precizat premierul.

Guvernul alocă ajutoare pentru 12 aeroporturi regionale din România

„Transportul aerian a fost mai afectat în această perioadă de criză, de aceea astăzi vom aproba cadrul pentru sprijin financiar pentru 12 aeroporturi regionale ce va consta în alocare a 84 de milioane de lei.

Sunt fonduri care vor sprijini aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea”, a mai spus şeful Executivului.

Citeşte şi: Momente sfâşietoare la căpătâiul lui Victor Socaciu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului, depus la Sala Palatului. Ce avere lasă în urmă Victor Socaciu