Nicolae Ciucă, anunţ oficial despre creşterea preţului la alimente: „Vom supraveghea să se evite specula”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în şedinţa Executivului, că a văzut escaladarea preţurilor la anumite produse şi a discutat cu instituţiile de linie, astfel încât, prin ANSVSA, prin ANPC, să vegheze astfel încât să se evite specula şi cetăţenii să beneficieze de preţul corect al produselor, de sărbătorile pascale.

21 apr. 2022, 08:55
Nicolae Ciucă, anunţ oficial despre creşterea preţului la alimente: „Vom supraveghea să se evite specula”

Premierul Nicolae Ciucă s-a referit joi la sărbătorile de Paşte şi a afirmat că a primit multe întrebări legate de preţurile la produsele pe care cetăţenii le preferă şi le cumpără în aceste zile.

Am văzut şi partea aceasta de escaladare a preţurilor la anumite produse, am discutat cu instituţiile de linie, astfel încât, prin ANSVSA, prin ANPC, să veghem astfel încât să se evite specula şi cetăţenii să beneficieze de preţul corect al produselor şi de asemenea să asigurăm siguranţa alimentară, peste tot acolo unde se comercializează astfel de produse„, a spus şeful Executivului.

Ciucă a transmis autorităţilor să vegheze pentru a avea siguranţa că nu se speculează pe produsele care au cea mai mare căutare şi că se vând în condiţii corespunzătoare. „Le cer să fie permanent la datorie, le mulţumesc de pe acum că vor fi de veghe permanent şi sper ca toate activităţile să se desfăşoare fără evenimente deosebite„, a spus el.

Citeşte şi Prețurile au explodat în piețe înainte de Paști! Un kilogram de roşii costă cât unul de carne de miel

Premierul s-a referit şi la cadrele medicale, Pompieri, Smurd, care, spune el, va asigura în continuare serviciul de permanenţă pentru a interveni în aceste zile, dacă va fi cazul. „Le mulţumesc celor la datorie iar cetăţenilor noştri le doresc sărbători liniştite, să se bucure alături de familie şi de cei dragi„, a spus premierul.

În aceeaşi şedinţă, Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aloca 450 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de pandemia de COVID-19. „În ceea ce priveşte importanţa pe care o asigurăm şi pe care o acordăm domeniului agricol, pentru susţinerea fermierilor, astăzi alocăm 450 de milioane de lei, sumă de care vor beneficia 95.000 de fermieri care au fost afectaţi de efectele pandemiei de COVID-19„, a precizat Ciucă la începutul şedinţei Executivului.

Citeşte şi E jale pe piața imobiliară din Bucureşti! Cât a ajuns să coste o garsonieră de 40 de metri pătraţi în Floreasca! Preţurile sar lejer de 250.000 de euro!

El a spus că fermierii aşteaptă acest sprijin, scopul fiind redresarea agriculturii şi a industriei alimentare româneşti.

„Este un sprijin pe care fermierii îl aşteaptă şi prin care noi sperăm să contribuim la tot ceea ce înseamnă redresarea agriculturii româneşti, redresarea producţiei în fermele româneşti. Am discutat acest aspect şi ieri cu domnul ministru în timp ce am vizitat o investiţie în domeniul de prelucrare a legumelor la Oradea şi vom continuat ca, pe baza bunelor practici, să dezvoltăm astfel de pachete de măsuri şi să continuăm să sprijinim agricultura şi industria alimentară din România”, a adăugat prim-ministrul.