Nicolae Ciucă, anunţ pentru toţi românii în plină criză a scumpirilor pe bandă rulantă. „În centrul întregii noastre activităţi se află cetăţeanul”

Premierului Nicolae Ciucă ia parte marți la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Cu acest prilej, şeful Executivului le-a mulţumit primarilor pentru modul în care au gestionat efectele pandemiei de COVID-19 şi pentru felul în care se implică pentru a sprjini refugiaţii ucraineni care fug din calea războiului declanşat de Rusia.

05 apr. 2022, 11:32
Nicolae Ciucă, anunţ pentru toţi românii în plină criză a scumpirilor pe bandă rulantă. „În centrul întregii noastre activităţi se află cetăţeanul”

Nicolae Ciucă a vorbit inclusiv despre criza generată de valul de scumpiri în România şi despre măsurile prin care vor să vină în sprijinul românilor.

„Pentru mine este foarte important să desfăşurăm acest gen de activităţi pentru că în urma dialogului pe care-l avem identificăm acele probleme şi preluăm solicitările de la dumneavoastră, care pentru noi înseamnă reflecţia aşteptărilor cetăţenilor şi dacă am scris în programul de guvernare, trebuie să o spunem în continuare că în centrul întregii noastre activităţi se află cetăţeanul.

Ca atare, rolul şi relevanţa dumnevoastră sunt deosebit de importante şi pun mare preţ pe tot ceea ce înseamnă genul acesta de activităţi.

Aş dori să încep prin a vă mulţumi şi exprima consideraţia pentru tot efortul pe care l-aţi făcut în această perioadă deosebit de dificilă.

Nici nu s-a terminat bine tot ce au însemnat efectele pandemiei de COVID-19 şi a trebuit să continuăm cu problemele generate de creşterea preţului la energie şi la gaze. Aici, dumnevoastră împreună cu noi a trebuit să găsim soluţiile astfel încât cetăţenii să sufere cât mai puţin.

Începând cu 24 februarie, a trebuit să ne confruntăm cu efectele războiului pe care Federaţia Rusă îl poartă prin invazia forţelor armate ruse în Ucraina.

De aici tot ce a însemnat pentru noi ca ţară vecină în aşa fel încât să putem să asigurăm sprijinul cetăţenilor refugiaţi, în aşa fel încât să ne exprimăm solidaritatea pentru suferinţele pe care vecinii noştri le au din cauza acestei invazii ilegale, neprovocate şi încă o dată vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut, faceţi şi veţi face în continuare, pentru că avem încă mult de gestionat în acest sens.

Este cât se poate de evident că această solidaritate s-a manifestat atât prin generozitate, cât şi empatie de la nivelul cetăţeanului simplu, la nivelul autorităţilor locale, iar modul prin care aţi reuşit să înţelegeţi ansamblul de măsuri care au fost luate la nivel guvernamental mă determină să vă mulţumesc încă o dată şi să transmiteţi tuturor celor care lucrează în administraţia locală, tuturor cetăţenilor, respectul şi consideraţia noastră pentru modul în care au reacţionat.

Reforma administraţiei publice reprezintă unul dintre obiectivele principale ale programului de guvernare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere pentru mai multe categorii de români

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 41. Cel puţin 165 de copii au fost ucişi. Zelenski: „În alte orașe au fost comise atrocități mai mari ca în Bucha”