Nicolae Ciucă anunţă aprobarea în Guvern a indicatorilor economici pentru Autostrada Moldovei, care va lega Buzăul de Focşani, în valoare de peste 7 miliarde de lei

Premierul Nicolae Ciucă anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că se aprobă indicatorii economici pentru autostrada Moldovei, care va lega Buzăul de Focşani, a cărei valoare ajunge la 7 miliarde de lei.

27 ian. 2022, 18:38
Nicolae Ciucă anunţă aprobarea în Guvern a indicatorilor economici pentru Autostrada Moldovei, care va lega Buzăul de Focşani, în valoare de peste 7 miliarde de lei

Pe lângă anunţul premierului Ciucă, ministrul Transporturilor a postat pe Facebook un anunţ în care a inclus toate detaliile de interes public privind proiectul autostrăzii Buzău-Focşani.

”Un obiectiv la fel de important este investiţia de mult aşteptată, şi anume aceea a demarării proiectului pentru autostrada Moldova”, a spus premierul Ciucă în şedinţa de Guvern.

El a precizat că în şedinţă se va aproba în Guvern indicatorii economici pentru această autostradă care va lega Buzăul de Focşani. Vorbim de o lungime de peste 82 de km, 41 de poduri, pasaje şi viaducte, şase noduri rutiere, parcări şi spaţii de servicii şi tot ceea ce este necesar acestui proiect.

Citeşte şi: PENSII 2022. Scandalul pensiilor bubuie în Coaliţie. Cîţu refuză cererea lui Budăi de a renegocia PNRR

„Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focșani!

Proiectul in valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General. Din acest moment intră în linie dreaptă lansarea în licitație a contractului pentru construirea celor 82,44 de km ai celui de al doilea segment al Autostrăzii Moldova(A7).

Parte a rețelei TEN T Centrală pe aliniamentul Giurgiu-Bucuresti-Ploiești-Siret, autostrada Buzău-Focșani este formată din 4 loturi:

Lotul 1: (Buzău – Vadu Pașii) – 4,60 km
Lotul 2: (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) – 30,80 km

Lotul 3: (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) – 36, 10 km
Lotul 4: (Mândrești Munteni – Focșani Nord) -10,94 km

Pe traseul autostrăzii Buzău – Focșani vor fi construite:
– 6 noduri rutiere
– 23 de poduri pe autostradă

– 3 pasaje peste calea ferată
– 15 structuri peste autostradă

– Un Centru de Întreținere și Coordonare
– Un Centru de Informare și Monitorizare

– 2 Parcări de scurtă durată
– 4 Spații de servicii”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primele concluzii după întâlnirea Comitetului responsabil de coordonarea PNRR: „Am solicitat tuturor colegilor responsabilitate pentru a putea să fim în măsură să rezolvăm absorbţia fondurilor”