Nicolae Ciucă anunţă că Ionuţ Lupescu este testat de PNL: „A făcut parte din generaţia de aur, a făcut istorie. Vedem ce zic bucureştenii”

Ionuț Lupescu poate fi adversarul lui Nicușor Dan pentru primăria Capitalei. Preşedintele PNL a confirmat că fostul internaţional va fi testat pentru postul lui Nicuşor Dan.

04 mart. 2024, 21:39
Nicolae Ciucă anunţă că Ionuţ Lupescu este testat de PNL: „A făcut parte din generaţia de aur, a făcut istorie. Vedem ce zic bucureştenii”

Ionuț Lupescu ar putea deveni candidat la Primăria Bucureștiului. Fostul component al Generației de Aur este unul dintre aleșii celor de la PNL pentru a fi adversarul lui Nicușor Dan la alegerile din acest an, a anunţat Nicolae Ciucă în direct la Digi 24. „A fost în staff-ul UEFA, a gestionat un buget mai mare ca al Primăriei Capitalei, a demonstrat că este un bun gospodar”

„N-am uitat și am căutat să vedem acei oameni care au în spate un background, inclusiv managerial. Ionuț Lupescu a făcut parte din stafful UEFA, a gestionat un buget de 5,5 mld pe an și l-a gestionat foarte bine. (…) Eu îl evaluez ca de altfel pe toți cei care au făcut performanță în sport și care au disponibilitatea să se sacrifice pe sine pentru a-și îndeplini un anume obiectiv. A făcut parte din generația de aur și a făcut istorie. Eu consider că este o persoană foarte bună pentru a fi testat și sondat în acest moment. Vedem ce zic bucureștenii”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că Iohannis a plătit şi va plăti factura politică pentru ”Jó napot kívánok, PSD!”
Cât despre un candidat comun cu PSD, Nicolae Ciucă a spus: „Dacă vom găsi acea persoană care să fie agreată de ambele partide și care să aibă dorința și perspectiva că îndeplinește cerințele și așteptările pe care bucureștenii le au, cu certitudine ne vom putea înțelege pe acest subiect”

Pe lângă Ionuț Lupescu, cele două partide vor mai „măsura” alți 5 potențiali candidați pentru a vedea gradul de notorietate, intenția de vot, dar și nivelul de antipatie în rândul populației.

74 de selecții și 6 goluri reprezintă cifrele lui Ionuț Lupescu la naționala României

După o carieră pe care și-a dedicat-o fotbalului, Ionuț Lupescu intenționează serios să se reprofileze. Fostul internațional a spus în mai multe rânduri că nu ar refuza să intre în viața politică și chiar a primit câteva oferte în acest sens.

Cu toate acestea, Lupescu nu s-a decis până în momentul de față, dar intențiile sale sunt de a ocupa un loc în funcția de europarlamentar.

74 de selecții și 6 goluri reprezintă cifrele lui Lupescu la naționala României

„Am spus că vreau să fac și altceva. Depinde și dacă politica mă vrea. Mă bag unde cred că pot să mă descurc. (n.r. dacă este vorba despre europarlamentar) Da, vedem”, a spus Lupescu, la Fotbal Club.

„Am spus că vreau, la vârsta asta pe care o am, cred că e o vârstă bună să intru în politică. Dar nu orice, adică eu îmi știu lungul nasului și încerc să ajut acolo unde cred eu că am o expertiză și am o experiență.

Având acești aproape 10 ani la UEFA, în care am făcut relații internaționale, la secția de fotbal Europa, așa cum sunt 22 de comisii sau mai multe, cred eu că mi-ar plăcea să îmi aduc contribuția și ca un euro-parlamentar. Dar asta e tot, nu am alte visuri de a ajunge…

Ciolacu, despre alegerile pentru primăria Capitalei: Dacă s-ar bate Firea cu Burduja, Nicușor Dan ar putea câștiga
Spre Parlamentul European, acolo cred eu că aș putea să îmi aduc contribuția pentru România, pentru că asta am făcut 10 ani la UEFA și știu cum este UEFA structurată și condusă, exact ca Parlamentul European, Consiliul European, și nu cred că ar fi o mare problemă pentru mine. Nu e o pistă greșită.

Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea. Tocmai, din păcate, a dispărut de ceva vreme, Franz Beckenbauer.

El spunea ‘Când faci 75 de ani, se poate întâmpla orice’. Și stau și mă gândesc că mai am și eu 20 de ani până fac 75 și nu se poate să fac doar fotbal. Nu că aș avea o problemă să fac numai fotbal. Dar mă gândesc că vreau să încerc și altceva. Și cred că acest lucru, în ultimii ani am început să mă uit mai mult la politică. ând stai și din afara României și ești puțin mai neutru, vezi poate lucrurile diferit, vezi lucrurile bune, mai puțin bune și vezi unde poți să îți aduci tu aportul.

Și m-a tot bătut gândul de vreun an și jumătate cu aceste europarlamentare”, a spus Ionuț Lupescu, în direct la „EXCLUSIV DINAMO”.