Nicolae Ciucă: „Cu preşedintele am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar”

Premierul interimar Nicolae Ciucă a explicat luni că nu a avut discuţii cu privire la preluarea mandatului de premier, în afara asigurării interimatului, şi a dat asigurări că relaţia sa cu PNL este una foarte bună.

14 dec. 2020, 16:43
Nicolae Ciucă: „Cu preşedintele am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar”

Nicolae Ciucă a declarat, luni, că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis sau cu liderul PNL, Ludovic Orban, despre o eventuală propunere a sa pentru mandatul de prim-ministru al noului Guvern, informează Agerpres.

El a subliniat, totodată, că şeful statului nu i-a propus numirea în funcţia de prim-ministru.

„Nu comentăm pe zvonuri şi pe speculaţii”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat dacă a avut în aceste zile discuţii cu Iohannis sau cu Orban despre varianta să fie propus ca prim-ministru.

Nicolae Ciucă nu a primit propunerea să fie desemnat premier

Nicolae Ciucă a precizat că a discutat cu preşedintele Iohannis doar despre interimatul la şefia Executivului.

„Nu, nu, nu, nu. Cu domnul preşedinte am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar, până când se va lua o decizie după negocierile cu partidele politice”, a menţionat el, întrebat dacă preşedintele Iohannis i-a propus să fie prim-ministru.

Ciucă a spus că relaţia sa cu PNL este „foarte bună”.

Ludovic Orban a făcut declaraţii după consultările de la Cotroceni. Liberalul susţine de asemenea că exclude varianta de a guverna alături de PSD.

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL este consecvent şi rămâne dedicat ideii din campania electorală, de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN către echipa de negociere: formarea unei coaliţii de centru-dreapta, cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, Minorităţi. I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră de premier este în persoana domnului Florin Cîţu şi că preşedinţia Camerei să fie deţinută de PNL.

L-am informat de dorinţa noastră de a continua negocierile, pentru a permie investirea unui guvern de centru-dreapta.Nu suntem de acord cu ideea de a guverna alături de PSD.”, a declarat Orban.

Citeşte şi: Componenţa noului Parlament. Câte mandate vor avea PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR