Nicolae Ciucă, despre o posibilă alianţă PNL – AUR. Ce spune despre negocierile cu PSD

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL şi al Senatului, a comentat varianta ca partidul pe care îl conduce să intre într-o alianţă cu AUR. Fostul premier a infirmat categoric, luni seară, un astfel de scenariu!

12 feb. 2024, 22:31
Nicolae Ciucă, despre o posibilă alianţă PNL – AUR. Ce spune despre negocierile cu PSD
Nicolae Ciucă, despre o posibilă alianţă PNL - AUR. Ce spune despre negocierile cu PSD

Nicolae Ciucă, despre o posibilă alianţă PNL – AUR. „PNL accepta alianță cu orice partid democractic pro-european care nu riscă și nu vorbește despre ce înseamnă ieșirea României din structurile din care face parte”, a spus preşedintele Senatului, la Realitatea Plus.

Acesta a mai declaratcă dincolo de negocierile privind colaborarea în coaliție cu PSD, își dorește ca PNL să aibă candidați pentru toate funcțiile politice importante, recunoscând că cele două partide nu se pot înțelege „chiar în toate situațiile”. „Orice discuții pe funcții, în momentul de față, nu ar trebui să fie pe agenda de negocieri, pentru că mi se pare incorect pentru români și să le spunem gata, s-a rezolvat, asta este direcția pe care trebuie să mergeți! Este absolut corect va funcția de președinte să fie rezultatul votului poporului”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre izbucnirea unui război în care să fie implicată România: „Există această probabilitate, dar e redusă”

Şeful liberalilor s-a referit şi la comasarea alegrilor: „Este o discuție care continuă, sperăm ca la finele săptmâmii să luăm o decizie. Continuăm să analizăm”. De asemenea, Nicolae Ciucă a mai precizat că vrea un candidat al PNL la Primăria Capitalei. „Aș susține un candidat PNL la primăria Capitalei și întotdeauna există si a treia soluție, motiv pentru care PNL își pregătește armata / activul de partid pentru a-și susține candidatul”, a spus fostul premier.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre intrarea României în Schengen: „Începând cu 31 martie, România va beneficia de tot ce înseamnă regulile Schengen pe frontierele maritime. România va putea să acorde vize Schengen, urmând ca în baza negocierilor de la nivelul Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European, să reușim să intrăm și cu granițele terestre.

Citeşte şi: Cine va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă: „Nu putem să ne înțelegem cu PSD în toate situațiile. Știți cum se zice, dă, Doamne, românului, mintea de pe urmă!”